En què us agradaria gastar 77.000 euros? A falta de saber el cost exacte que va tenir la Festa Major dels anys 2018 i 2019, el pressupost anual reservat per “Festes i Actes Populars” l’any 2019 se situa en 77.000 euros.

I és que ara caldrà veure què passa amb aquests diners i on serà millor invertir-los. En la pròxima Festa Major? En subvencions a les entitats organitzadores? En ajudes als comerços i restaurants que han hagut d’estar tancats? Al sector de la Cultura? A la instal·lació amb forta vocació de servei públic com és El Club…? Ara tenim
marge per decidir si prioritzem la salut, la investigació, les desigualtats o la peatonalització de la plaça i la desviació de la BV-1414, projecte que s’ha aprovat i del qual haurien de començar les obres “aviat”.

Així i tot, no ens podem estar de dir que, malgrat la Festa Major s’hagi suspès definitivament, és una pena que l’administració no hagi posat a disposició els seus mitjans (llegir nostres mitjans) per tal de publicitar les activitats de les entitats. Ens referim als tòtems situats a les entrades i sortides del poble i als canals digitals de l’EMD.

Les entitats volen col·laborar; posem-los facilitats i no desconfiança. En la nostra opinió, una administració hauria de dir que sí a tot, o esforçar-se, com a mínim, per col·laborar. Ben mirat el diner públic és una qüestió de col·laboració i anar junts…

FOTO PORTADA: L’escenari de la Festa Major, buit | Redacció