A què destinarem els diners de Festa Major?

by | set. 7, 2020 | Editorial, Festa Major

En què us agradaria gastar 77.000 euros? A falta de saber el cost exacte que va tenir la Festa Major dels anys 2018 i 2019, el pressupost anual reservat per “Festes i Actes Populars” l’any 2019 se situa en 77.000 euros.

I és que ara caldrà veure què passa amb aquests diners i on serà millor invertir-los. En la pròxima Festa Major? En subvencions a les entitats organitzadores? En ajudes als comerços i restaurants que han hagut d’estar tancats? Al sector de la Cultura? A la instal·lació amb forta vocació de servei públic com és El Club…? Ara tenim
marge per decidir si prioritzem la salut, la investigació, les desigualtats o la peatonalització de la plaça i la desviació de la BV-1414, projecte que s’ha aprovat i del qual haurien de començar les obres “aviat”.

Així i tot, no ens podem estar de dir que, malgrat la Festa Major s’hagi suspès definitivament, és una pena que l’administració no hagi posat a disposició els seus mitjans (llegir nostres mitjans) per tal de publicitar les activitats de les entitats. Ens referim als tòtems situats a les entrades i sortides del poble i als canals digitals de l’EMD.

Les entitats volen col·laborar; posem-los facilitats i no desconfiança. En la nostra opinió, una administració hauria de dir que sí a tot, o esforçar-se, com a mínim, per col·laborar. Ben mirat el diner públic és una qüestió de col·laboració i anar junts…

FOTO PORTADA: L’escenari de la Festa Major, buit | Redacció

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Aquest any, la Unió de Veïns no organitzarà el sopar de Festa Major

Aquest any, la Unió de Veïns no organitzarà el sopar de Festa Major

L’any passat, per la pandèmia, no es va celebrar la Festa Major. Només es va fer un concurs de paelles telemàtic organitzat unilateralment per la Unió de Veïns. Enguany es vol celebrar, sense recuperar totes les activitats, i l’EMD ha decidit reduir el nombre de sopars-nits de Festa Major, passant de 2 a 1 sola nit (la del dissabte) i, sortejant la seva organització entre les entitats que ho desitgin.

EDITORIAL | “Conèixer el terreny i parlar”

EDITORIAL | “Conèixer el terreny i parlar”

L’òptica amb la qual mirem és primordial quan tractem d’enfocar qualsevol qüestió, però també els esforços que esmercem en conèixer prou les múltiples realitats i invisibilitats que els envolten.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: