L’EMD de Bellaterra ha confirmat que tot i no mantenir-se la cursa de La Sansi de Bellaterra i que s’anul·lés la Festa Major, sí se celebrarà presencialment l’ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya.

L’acte institucional que s’ha de celebrar el pròxim divendres 11 de setembre, encara no té un format clar, tot i que des de l’administració bellaterrenca indiquen que serà molt similar al d’altres anys. L’esdeveniment mantindrà, això sí, les mesures de seguretat sanitària que pertoquin, asseguren des de l’EMD.

La trobada dels partits per fer l’ofrena floral implica cada any la reunió de diferents autoritats el dia 11 de setembre al matí, davant la senyera de la plaça del Pi. Habitualment, diverses figures públiques, com l’alcalde de Cerdanyola o càrrecs de la Policia Local i els Mossos acompanyen els representants dels partits a l’EMD en els seus discursos.

Després dels parlaments dels partits, el president de l’EMD, Ramon Andreu, sol pronunciar l’últim discurs, que l’any passat va versar sobre el suport els presos polítics catalans. La cloenda de l’acte sol fer-se entonant el Cant dels Segadors.

Mobilitzacions virtuals i presencials

A la resta de Catalunya, les entitats independentistes cridaran a una mobilització mixta, on es combinin les accions presencials i les virtuals. Tant l’ANC com Òmnium Cultural i l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) conviden a mobilitzar-se tant al carrer com des de casa el pròxim 11 de setembre sota el lema “El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents”.

A causa de la COVID-19, les tres entitats proposen una mobilització virtual a través de la creació de la xarxa virtual #XarxaIndependència. Per a construïr-la, les entitats han ideat un sistema de codis QR compartits per a generar un mapa virtual. La iniciativa funciona compartint el codi QR amb fins a 5 vincles de forma gratuïta, que es poden ampliar amb pagament, els diners obtinguts amb el qual es destinaran a projectes solidaris davant la crisi del coronavirus. Podeu saber-ne més aquí.

D’altra banda, les entitats proposen una sèrie de mobilitzacions presencials controlades per tot el territori, de forma descentralitzada. Les trobades es faran a més de 60 punts distribuïts per tota Catalunya, davant 3 tipus d’edificis de l’administració espanyola al territori:

  • Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).
  • Oficines Agència Tributària.
  • Oficines de la Seguretat Social

Les trobades es faran seguint les mesures de seguretat necessàries, expliquen des de les entitats. Podeu saber-ne més aquí, i també podeu consultar el mapa de les mobilitzacions tot seguit:

Punts de la mobilització 11S20 – Google My Maps

En aquest mapa, trobareu els diferents punts on tindrà lloc la mobilització física de l’11S d’enguany. En aquesta ocasió, serà una mobilització descentralitzada que tindrà lloc simultàniament a més de 100 punts arreu del país.