L’Escola Bellaterra pateix l’endarreriment de les obres, a menys d’una setmana de l’inici de curs

by | set. 8, 2020 | Societat

Les dificultats per al pròxim inici de curs augmenten per l’Escola Bellaterra, coneguda com “L’Escoleta“. El centre, que durant els últims anys ha vist com bona part de les seves instal·lacions s’anava deteriorant sense que hi hagués obres de millora, ara se les troba en marxa a menys d’una setmana del començament de les classes.

Així ho ha denunciat una mestra de l’escola que, a través del seu compte de Twitter, va publicar aquest 7 de setembre diverses fotografies sobre l’estat actual dels treballs al centre, centrats en l’edifici de Primària i les graderies del pati. En elles, es pot veure passadissos plens de tanques, materials d’obra i mobiliari, entrades plenes d’elements de construcció i patis amb contenidors de runa.

Una situació que, sumada a les incerteses de l‘inici de curs a Bellaterra i Cerdanyola, fa patir a families, professors i direcció. Ho corrobora la presidenta de l’Associació de Families d’Infants (AFI)del centre, Marta Buxó, que denuncia l’endarreriment de les obres: “la previsió era que les obres es fessin al juliol i al setembre haurien acabat, però no és així”, lamenta.

La promesa es va fer al final del curs passat, just quan la Universitat Autònoma va recuperar part dels terrenys cedits a l’Escola Bellaterra, tot i les queixes dels familiars. En aquell moment, es patia per la falta de consecució de les obres a l’escola, però ara es pateix perquè durin massa. “La condició era que es feien obres al juliol per les grades i l’edifici de primpària”, diu Buxó, que assegura que “fins el 19 d’agost no es van començar les obres de l’interior.

Una cantonada a l’edifici de Primària, abans de les obres | Cedida

Així les coses, la presidenta de l’AFI preveu que les obres “s’allargaran fins el novembre”. Un situació que se suma a les importants dificultats de la tornada a l’escola sota l’ombra de la COVID-19, i en la que “tenim hipotecats els exteriors amb contenidors i plens els edificis de primària”, diu Buxó.

En declaracions al TOT Cerdanyola, el director de Serveis territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, ha assegurat durant una roda de premsa, aquest 8 de setembre, que el curs escolar començarà amb garanties de seguretat per a l’alumnat de l’Escoleta. “Mai posaríem en perill cap nen i cap nena”, afirma.

Viñas també ha posat en relleu que una obra “de tal envergadura” no podia acabar-se abans de l’inici de curs i ha explicat que el Departament així ho va comunicar a l’equip directiu del centre durant el mes de juliol. A tot plegat se suma l’endarreriment de les adjudicacions d’obres, ja que durant l’Estat d’Alarma es van aturar les contractacions d’obres. “No hi ha cap retard que dificulti l’inici de curs de forma substancial”, ha destacat Jesús Viñas en referència a totes les intervencions que s’han iniciat als centres educatius del Vallès Occidental.

Quant a la duració de les obres, el Departament considera que la reforma dels lavabos podria estar enllestida en dos o tres mesos. Les obres a la graderia del pati s’allargarien uns quatre mesos. Jesús Viñas ha assegurat que es tracta d’una inversió important per rehabilitar aquest espai exterior de l’escola.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: