[TEXT: Luis Muntañola Sanz]

“Volia explicar-vos una història real que ens va passar a Bellaterra el dissabte 8 del mes d’agost.

Tenim 4 fills i el petit, que té 13 anys, va sortir cap a les 19h en bici per Bellaterra amb tres amics seus que estaven a casa.

Tot normal, però en arribar a casa, després d’una hora donant voltes, el meu fill m’explica que quan anaven per un carrer els ha parat un cotxe dels Mossos d’Esquadra per preguntar-los si eren d’allí i a on vivien… Ell sense posar-se nerviós els va respondre quina era la seva direcció, i que els altres dos nois eren amics seus…

A algú dels que llegiu aquest article, que teniu fills grandets, que segur han sortit en bici per Bellaterra, els han parat alguna vegada els Mossos?

Resumint… Dissabte d’agost. Tres nois/xicots en bici per Bellaterra. Les set de la tarda. Tot molt normal!

Llavors jo li vaig preguntar als tres nois a la vegada si sabien per què els havien parat… I els nanos, que no són tontos, em van respondre: “Perquè som negres“.

El meu fill és adoptat i és negre igual que els seus dos amics… Si haguessin sigut blancs els haurien parat per anar una tarda en bici?

Ahí lo dejo!!”

Afegeixo a l’escrit anterior que una setmana abans els agents cívics de Bellaterra van parar al meu fill petit (13 anys) que anava sol en bici per preguntar-li on vivia, d’haver sigut blanc l’haguessin parat també?…
Crec que no.

Luis Muntañola Sanz