Dimiteixen en bloc les executives del PDeCAT a Cerdanyola i Sant Cugat

by | set. 10, 2020 | Cerdanyola, Política, Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una reunió de l'executiva del PDeCAT cerdanyolenc | Cedida

L’executiva del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) de Cerdanyola del Vallès va decidir dimitir en bloc i donar-se de baixa del partit aquest dilluns 7 de setembre. El motiu és el desacord dels membres del PDeCAT cerdanyolenc amb la decisió del Partit Demòcrata de portar als Tribunals a Junts per l’ús de les sigles, indica l’article del TOT Cerdanyola.

“Aquesta decisió es produeix veient la deriva que està prenent el partit, que no respecta els acords presos en la darrera Assemblea Nacional i en el Consell Nacional celebrat el desembre del 2019, que van establir <<transitar cap a Junts per Catalunya>>”, assenyalava el fins ara president del PDeCAT cerdanyolenc, Josep Maria Gispert. L’exequip executiu del partit a Cerdanyola destacava com a punt d’inflexió de la situació la decisió del PDeCAT de portar als Tribunals a Junts per l’ús de les sigles. “Ens sembla intolerable posar els tribunals per davant del diàleg”, afirmaven. 

En aquesta línia, assenyalaven que la direcció del partit no els va consultar o informar sobre aquesta decisió: “Creiem que en un partit polític democràtic els seus membres han de ser partícips de les seves decisions i, sobretot, quan són tan especials i delicades com aquesta”.

En el litigi per les sigles, els exmembres de l’executiva local es mostren al costat de Junts per Catalunya i Carles Puigdemont. Consideren que el projecte polític de Junts per Catalunya “aposta per la suma de persones de diferent procedència política i professional per aconseguir l’objectiu de la independència de Catalunya i treballar pel benestar, el progrés i la llibertat dels catalans i les catalanes”. En un comunicat, expressen la seva confiança i fidelitat en el lideratge de Carles Puigdemont. 

Els membres de l’executiva que han presentat la seva dimissió són Josep Mª Gispert, Josep Grau, Marc Costa, Miquel Soler, Cesca Felip, Jordi Mata, Robert Àlvarez, Anna Mª Garcia Caldes, Guillem Ortega, Manel Sauló, Eloi Arjona i Montse Corominas. “Aquesta executiva seguirà treballant per Cerdanyola, per Catalunya i la seva gent al costat del President Puigdemont”, conclouen. 

Foto de la junta gestora que va sorgir d’una assemblea extraordinària al febrer | Cedida

La Junta Gestora de Sant Cugat també renuncia

A la dimissió conjunta a Cerdanyola es va sumar al dia següent la Junta Gestora del PDeCAT Sant Cugat, que també va dimitir de les seves funcions aquest dimarts, 8 de setembre. Ho van fer, indiquen des del TOT Sant Cugat, en una assemblea extraordinària del partit. La Gestora estava formada per la presidenta Lola Mata, acompanyada per la vocal d’Economia de l’EMD de Valldoreix, Elena Degollada; Joan Soler; la regidora Cristina Paraira; els Consellers Nacionals Salvador Massip i David Miralles; i el president de les JNC, Marc Ledesma.

Els consellers nacionals Massip i Miralles també dimitiran dels seus càrrecs al Partit Demòcrata. Tot i això, de moment no s’han donat de baixa del PDeCAT, excepte el David Miralles. Mata també va dimitir la setmana passada del seu càrrec com a membre de l’executiva de la Vegueria de les comarques de Barcelona.

La dimissió coincideix amb el trencament del PDeCAt amb Junts a Catalunya

La Junta Gestora es va crear al mes de febrer després de la dimissió d’aleshores president del PDeCAT local, Eloi Rovira, amb la intenció que es convoqués una assemblea per escollir nova directiva local. En aquests mesos no s’ha convocat assemblea i ara haurà de decidir la direcció Nacional. 

Redacció del TOT Cerdanyola | Àgata Guinó / TOT Sant Cugat

Vols llegir més…?

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

La qüestió econòmica i de contractació va tenir un fort pes en el passat ple ordinari de l’EMD de Bellaterra, que va tenir lloc de forma telemàtica el 25 d’abril . L’òrgan de l’administració bellaterrenca va exposar les tasques, ingresos i despeses que s’havien treballat durant el primer trimestre del 2022 i presentar el tancament de l’any 2021 pel que fa a xifres. I és que segons els números presentats per la mateixa EMD, aquest primer trimestre del 2022 s’haurien ingressat 337.229 euros i s’haurien gastat 166.905 euros, sota una previsió de despesa total anual de 765.364 euros.

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

Recordo que la meva mare sempre em deia: “no et fiquis en política que et vindran a buscar”. Així començava la intervenció d’Albert Royo – exdirector del Diplocat i gran represaliat per la causa independentista – protagonista juntament amb d’altres 3.629 persones del llibre que ha publicat recentment el periodista i escriptor Jordi Panyella i que van presentar, ambdós testimonis, el passat 22 d’abril a la Sala d’Actes de Club Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: