Protecció civil ha emès una alerta del pla INUNCAT per pluges que afectaran Bellaterra per aquest divendres 18 de setembre. L’organisme de gestió d’emergències de la Generalitat informa que s’esperen pluges d’intensitat moderada o alta a la zona del Vallès, arribant a superar els 30 mm en 30 minuts d’intensitat de pluja.

Els xàfecs, que s’espera que es donin durant tota la tarda, però especialment fins les 18 h. Els ruixats poden anar acompanyats de tempesta i calamarsa i és possible que es donin fenòmens de temps violent en zones del litoral i el prelitoral.

La pluja anirà baixant d’intensitat cap al vespre | Protecció Civil

Tot i que les pluges encara es podran allargar al dissabte, les afectacions es duran a terme durant la matinada.

Des de Protecció Civil recomanen tenir especial cura amb zones de fàcil inundació, i aconsellen a les autoritats locals mantenir nets embornals i claveguerams.