El Consell d’Estudiants d’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han denunciat, en un comunicat, que un professor de la Facultat d’Educació no segueix les normes de seguretat per la Covid-19. Segons explica l’ACN, la universitat té constància d’aquest fet i ha deixat la qüestió en mans dels seus serveis jurídics.

En el comunicat publicat a les xarxes socials, el Consell d’Estudiants d’Educació assegura que el professor en qüestió obliga els estudiants a entrar a classe en grups barrejats, sense mascareta i sense gel desinfectant. El Consell recorda que es tracta d’un total de 250 alumnes que es reparteixen en grups de 80 i alerten que després de les classes, els alumnes “han d’anar amb risc de contagi a les escoles d’infantil i primària a fer classes i a estar en contacte amb desenes de menors que estan desprotegits”.

Els estudiants també denuncien que el docent, dedicat a l’àrea d’educació física, repeteix idees “negacionistes” a l’aula. Algunes de les cites que recullen són:

  • “Portant mascareta morireu entre un patiment terrible”
  • “Si voleu portar mascareta a les meves classes, heu de signar un paper segons no em faig responsable de què us pugui passar mentre la porteu”
  • “No faré els rastrejos que demana la UAB pel tema Covid-19”
  • “La distància social només és un experiment per controlar-nos amb el 5G i saber on som en tot moment”
  • “Ja mor molta gent en anys normals. Tot això és una xorrada”
  • “Com pretenen que doni classe sense que us toqueu?”

Des del Consell d’estudiants expliquen que els alumnes van abandonar la classe i asseguren que anteriorment ja s’havien presentat instànciescontra aquest professor per “ridiculitzar i parlar amb to humiliant sobre les dones”.

Els responsables de la UAB tenen constància que un professor no segueix les normes de seguretat del pla de contingència propi de la Covid-19, segons han confirmat fonts de l’entitat a l’ACN. També expliquen que tan bon punt el deganat de la Facultat de Ciències de l’Educació se’n va adonar va comunicar-ho al rectorat, que va posar el tema en mans dels serveis jurídics de la UAB.

Són aquests serveis els que han proposat les mesures que cal prendre, que inclouen l’obertura d’un procés de notificació al professor en qüestió. Les mateixes fonts asseguren que el rectorat no permetrà que es vulneri cap protocol contra el coronavirus.

FOTO PORTADA: Facultat d’Educació de la UAB | UAB