Amb l’arribada de linici de curs el passat 14 de setembre, han començat a produir-se els primers contagis per COVID-19, que han implicat els primers confinaments a escoles. A data d’aquest dilluns 21, a la ciutat són dos els grups que s’han vist afectats, mentre que a Sant Cugat ja arriben fins a vuit. A Bellaterra no hi ha, actualment, cap cas de coronavirus en un grup d’algun centre escolar.

A Cerdanyola, segons informa el TOT Cerdanyola, aquest dissabte 19 de setembre, es van confirmar dos casos positius en Covid-19 en un grup de primer d’Eso a l’Institut Jaume Mimó i a un grup de primer de batxillerat a l’institut Forat del Vent. Els alumnes dels dos grups han estat confinats després que tots els alumnes del mateix grup s’hagin realitzat la PCR i tinguin per davant 14 dies d’aïllament.

D’altra banda, a Sant Cugat un grup de 3r d’ESO de l’Institut Arnau Cadell s’ha hagut de confinar a conseqüència d’un cas positiu de coronavirus. EL TOT Sant Cugat indica que els alumnes i els professors que havien estat en contacte amb l’aula ja no han anat al centre aquest dilluns, 21 de setembre.

Aquest és el vuitè cas a la ciutat veïna després que ja la setmana passada s’acumuléssin 7 grups afectats a Sant Cugat de cinc centres diferents. Així, a més del grup de l’Arnau Cadell s’han trobat casos de coronavirus a La Farga, el Pureza de María, el Joan Maragall, el Santa Isabel i el Viaró.

FOTO PORTADA: Una aula buida | Diari de l’Educació, iStock