Es redueix la quarantena de contactes estrets a 10 dies la setmana vinent

by | set. 23, 2020 | Societat

Josep Maria Argimón, secretari de Salut Pública | Departament de Salut

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va anunciar aquest dimarts 22 que Catalunya reduirà la quarantena de contactes estrets amb un positiu de Covid-19 de 14 a 10 dies. La mesura s’aplicarà a partir de la setmana que ve, segons va detallar Argimon en una entrevista a TV3.

Salut estudiava des de feia unes setmanes aquesta possibilitat i ja ha pres la decisió després de consultar-ho amb diversos experts, tot i que “no tothom hi està d’acord”. Argimon ha dit que, tot i que els 14 dies de quarantena són “la millor opció”, s’havia de fer un “balanç entre risc i benefici”. Per tant, tot i admetre que hi ha un “cert risc”, Argimon creu que “és controlable” i que aquesta mesura pot ajudar a “millorar el compliment” de les quarantenes.

Argimon va explicar que, analitzant les dades actuals i posant d’exemple que s’analitzen 1.000 contactes estrets, amb aquest canvi de criteri només l’1 % desenvoluparien la Covid-19 passat el període de quarantena.

Reunions de fins a 6 persones

D’altra banda, el secretari de Salut Pública també va avançar que el Departament de Salut proposarà al Procicat limitar les reunions socials a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara, amb l’objectiu de reduir el nombre de contagis que es donen “bàsicament en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper”.

FOTO PORTADA: Josep Maria Argimón, secretari de Salut Pública | Departament de Salut

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: