El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va anunciar aquest dimarts 22 que Catalunya reduirà la quarantena de contactes estrets amb un positiu de Covid-19 de 14 a 10 dies. La mesura s’aplicarà a partir de la setmana que ve, segons va detallar Argimon en una entrevista a TV3.

Salut estudiava des de feia unes setmanes aquesta possibilitat i ja ha pres la decisió després de consultar-ho amb diversos experts, tot i que “no tothom hi està d’acord”. Argimon ha dit que, tot i que els 14 dies de quarantena són “la millor opció”, s’havia de fer un “balanç entre risc i benefici”. Per tant, tot i admetre que hi ha un “cert risc”, Argimon creu que “és controlable” i que aquesta mesura pot ajudar a “millorar el compliment” de les quarantenes.

Argimon va explicar que, analitzant les dades actuals i posant d’exemple que s’analitzen 1.000 contactes estrets, amb aquest canvi de criteri només l’1 % desenvoluparien la Covid-19 passat el període de quarantena.

Reunions de fins a 6 persones

D’altra banda, el secretari de Salut Pública també va avançar que el Departament de Salut proposarà al Procicat limitar les reunions socials a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara, amb l’objectiu de reduir el nombre de contagis que es donen “bàsicament en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper”.

FOTO PORTADA: Josep Maria Argimón, secretari de Salut Pública | Departament de Salut