El Procicat aprova reduir les reunions socials a 6 persones

by | set. 24, 2020 | Societat

Terrassa del Cafè Bonaparte de Bellaterra | Toni Alfaro

El comitè de direcció del Pla Procicat, a proposta del comitè tècnic, ha aprovat, aquest 23 de setembre, la proposta dels Departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara. Tot i això, la mesura no constitueix encara d’una prohibició sancionable, ja que necessita l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en ser considerada una limitació de drets.

El Govern de la Generalitat apunta, en un comunicat, que la limitació no s’aplica a persones convivents i té com a objectiu “reduir el nombre de contagis per Covid-19, que majoritàriament ara es donen en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper”. També es limita a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d’hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses.

Aquest dimarts, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, afirmava que reduir les reunions en l’àmbit privat “dependrà de les persones”. “Si ens demanen taula per vuit en un restaurant, haurem de dir que no; i si som nou no haurem d’anar a la cafeteria, però en l’àmbit privat hi poden haver famílies de més de sis persones”, va exposar.

D’altra banda, el Procicat ha decidit per ara no tancar els parcs infantils, però sí considera necessari reforçar les pautes per a les famílies per a fer-ne un ús correcte, i alhora els elements de control per part de les administracions públiques locals.

En aquest sentit, el Procicat considera que els parcs infantils constitueixen un espai d’esbarjo beneficiós per als infants, però per contra, el seu ús suposa un risc de contagi per la Covid-19, especialment per presentar superfícies de contacte freqüent elevat, per fer coincidir infants de grups de convivència estable diferents, i per la dificultat per mantenir les distàncies i aglomeracions en els espais d’ús compartit simultani. “A més, l’òrgan constata que, sovint, la presència d’adults a càrrec dels infants no es fa mantenint les distàncies de seguretat i comporta aglomeracions en l’entorn”, expliquen des del Govern.

FOTO PORTADA: Terrassa del Cafè Bonaparte de Bellaterra | Toni Alfaro

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: