El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola havia de celebrar enguany la seva 30a edició però a causa de la situació de pandèmia, finalment l’organització ha optat per fer servir aquesta edició 29,5 “per injectar alegria a través de la música al públic i per donar suport al malmès sector musical que ha vist com s’anul·laven multitud de concerts”.

Així, el Festival, que se celebrarà del 2 a l’11 d’octubre, comptarà amb 27 artistes, 29 concerts i quatre espais. A més, s’ha programat tot un ventall de gèneres al voltant del blues, el swing, el soul, el rock’n’roll o el jazz. 

El Festival de Blues d’enguany prendrà diverses mesures de seguretat com el límit d’aforament i l’aposta per espais delimitats i a l’aire lliure per fer-ne d’aquest un “festival segur”, un altre dels objectius de l’organització. 

Alice and The Wonders | Cerdanyola Blues Festival

27 artistes locals, nacionals i internacionals

El Festival comptarà amb cinc artistes internacionals, quatre cerdanyolencs, i el millor del panorama nacional. 

En el panorama internacional, la programació del festival compta amb Chris Wragg & Greg Copeland que combinaran la guitarra de blues de Chris amb la veu de Greg per presentar el seu àlbum de debut “Deep in the blood” (2019), un treball que compta, entre d’altres, amb la col·laboració de Greg Guy (fill de Buddy Guy) a la guitarra i de Shriley King (filla de B.B. King) a la veu. Copeland i Wragg actuaran als jardins de la Masia Cordelles. La resta d’artistes internacionals passaran per l’antiga pista d’hoquei de la Biblioteca Central de Cerdanyola. 

També Gisele Jackson & The Shu Shu’s aposten pel soul en aquesta aventura conjunta després que Jackson hagi compartit escenaris amb Ray Charles, Donna Summer o James Brown, considerat el seu padrí.

Manu Lanvin & The Devil arriba a la ciutat després de passar per prestigiosos escenaris d’Europa com l’Olympia, l’Apollo Theater o el Festival de Jazz de Montreux.

El diumenge 9 serà el torn de J.P. Bimeni & The Black Belts, un músic autodidacte amb una joventut digne de pel·lícula i supervivent d’un dels atemptats més sanguinaris de la història perpetrats en una escola. Juntament amb la seva banda, el músic aposta per soul Rhythm&Blues sense adulterar.

El cartell internacional el tancarà Leif de Leeuw band una banda formada al voltant del guitarrista homònim, reconeguda amb diferents premis que tornen a gèneres com el funk, el soul, el country i el rock.

Cartell del XXIX ‘ 5 Festival de Blues de Cerdanyola | Festival de Blues de Cerdanyola

El cartell es completa amb una excel·lent programació estatal i nacional amb representants de la talla de Koko Jean & The Tonics, capaç de desempallegar-se de totes les etiquetes per crear el seu propi estil i que porta a Cerdanyola un dels primers concerts en directe amb la nova formació musical. 

“Los saxofonistas salvajes” amb Dani Nel·lo també al capdavant, una proposta que explora el saxofonisme salvatge tot desenvolupant una nova veu. També Bantastic Fand, una banda de rock fronterer de Cartagena que són un dels referents en l’àmbit del rock americà tot i que es permeten endinsar-se al rock més clàssic.

Hendrick Röver & Los Míticos GT’s, format pel guitarrista de Los DelTonos, arribarà amb una proposta combina el boogie, shuffle i rock’n’roll clàssic. Compatrà també la presència de Ghost Number & His Tipsy Gypsies, una banda de vuit músics amb una secció de vents important i un estil molt personal que pot esdevenir una de les descobertes del festival o Gaby Jogeix, un músic autodidacte molt interesant amb arrels franceses i espanyoles que compta amb un gran domini del lap steel i de la guitarra elèctrica.

Ghost Number & His Tipsy Gypsies | Cerdanyola Blues Festival

Finalment, hi destaquen les quatre propostes d’artistes de la ciutat: la Cerdanyola Blues Band que un cop més es reuneix amb motiu del certamen i incorpora una secció de vents; The Bacos que celebren el seu 25è aniversari; Sun Street Blues, una veterana banda que ha actuat a nombrosos festivals del panorama nacional i el jazzman de la ciutat i Llibert Fortuny que torna a Cerdanyola amb The Secret Investment featuring Llibert Fortuny, un projecte que segueix fidelment l’esperit del músic i compositor que és capaç de passar del jazz tradicional amb elements d’electrònica a Mozart.

Espais adaptats a la covid-19

L’organització del Festival de Blues de Cerdanyola aposta per un “festival completament segur” i ha treballat per bastir un extens protocol de seguretat

Una de les mesures de seguretat que s’aplicaran durant el festival serà la limitació de l’aforament. Els concerts es faran en quatre espais emblemàtics de la ciutat que el festival recupera, en certa manera, per acollir els concerts d’aquesta edició especial. Així, les actuacions es faran a l’amfiteatre de Can Serra, el jardí de Ca n’Ortadó, la pista de d’hoquei de la Biblioteca Central i la Masia Cordelles. Així doncs, l’amfiteatre de Can Serraperera disposarà d’un aforament de 203 persones, els jardins de Ca n’Ortadó de 84 persones, els jardins de Can Cordelles de 218 i la pista d’hoquei de la Biblioteca de 226 localitats.

The Sick Boys | Cerdanyola Blues Festival

L’espai del públic estarà organitzat amb taules i cadires de dues, tres o quatre persones amb un espai d’un mínim de dos metres entre les taules. A més, hi haurà cadires soles per a persones que assiteixin en solitari. Tot i que ens concerts són gratuïts, caldrà reservar els seients de forma prèvia a través del web del festival.

Els espais que s’adequaran i condicionaran amb motiu del festival comptaran també amb taules per poder prendre o degustar els productes que ofereixin els espais de restauració de la ciutat que els gestionaran: el Bar de l’Ateneu, La Galindeta, l’Antiga Teteria i Studio SBT.

Abans que comenci el concert, l’organització recollirà les dades dels assistents per tal de garantir la traçabilitat amb motiu de la Covid-19. Tampoc no es podrà fumar dins l’espai de concerts. Una altra de les mesures serà la presa de temperatura en el moment de l’entrada i l’obligatorietat de portar mascareta i les entrades i sortides esglaonades dels espectadors des d’una hora abans dels concerts.

Podeu reservar entrades pels concerts aquí.