Des d’aquest dissabte, 26 de setembre, ja estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones. I és que va ser aquest dia quan va sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la proposta dels Departaments de Salut i Interior, que ja va ser aprovat pel PROCICAT.

La mesura va tenir el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el passat divendres, indispensable per a validar una prohibició sancionadora que durarà 15 dies, fins el 10 d’octubre.

Aquesta nova regulació afecta tant a les trobades i reunions públiques com privades, i baixen el límit que fins ara era de 10 persones. Hi ha, però, excepcions a la regla, com les activitats religioses, les docents, les d’oci infantil i juvenil (extraescolars), les d’intervenció sociosanitària, les culturals i els transports.

Altres àmbits, com biblioteques, museus i monuments queden oberts complint amb el seu pla sectorial i les activitats lúdiques, esportives, els parcs d’atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions. D’altra banda, la limitació no s’aplica al dret a manifestació.

La resolució argumenta que l’augment de l’activitat laboral i professional i la represa de l’activitat dels centres educatius i les universitats “obliga a reforçar les mesures necessàries amb l’objecte de trencar les cadenes de transmissió comunitària, evitar els contagis i impedir l’expansió de la infecció”. En aquest sentit, apunta que més del 60% dels brots declarats i actualment actius a Catalunya tenen el seu origen en les trobades de persones d’àmbit familiar i de caràcter social.

FOTO PORTADA: Terrassa del cafè Bonaparte | Toni Alfaro