Al voltant de 30 veïns de Bellaterra es van reunir aquest dilluns 28 de setembre per mostrar el seu rebuig contra la inhabilitació del ja expresident de la Generalitat, Quim Torra. La concentració promoguda per l’ANC de Bellaterra es va fer a les 19 h, d’urgència, a la plaça del Pi de Bellaterra.

Durant la trobada, els veïns i veïnes concentrats van desplegar estelades i van llegir un manifest en contra de la inhabilitació de Torra. Una suspensió en el càrrec del fins ara president de la Generalitat que es va fer efectiva aquest dilluns després que així ho indiqués el Tribunal Suprem.

La condemna de l’alt tribunal implica no només la inhabilitació de Quim Torra durant un any i mig, sinó també el pagament d’una multa de 30.000 euros per desobediència. Tot plegat després que a mitjans del març de 2019 Torra desobeís l’ordre de la Junta Electoral de retirar la pancarta del balcó del Palau de la Generalitat on es demanava la llibertat pels presos polítics. Una petició que es va fer en el context de la campanya electoral del 28-A.

Alguns dels concentrats d’aquest dilluns | Redacció

La concentració a la plaça bellaterrenca va durar vora 20 minuts i es va llegir un manifest en contra de la mesura judicial, “en una jornada de ràbia i revolta“. Alhora, des de l’ANC es va voler denunciar la “repressió i persecució d’aquests darrers tres anys” i es va cridar a la unitat i complicitat de la ciutadania i les institucions contra les pressions de l’estat espanyol.

Podeu llegir el manifest a continuació: