El Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’EMD de Bellaterra organitzen una nova jornada de donació de sang al poble. A causa de la suspensió de la Festa Major de Bellaterra, la tradicional campanya per a recaptar sang a Bellaterra, circumscrita en la festa grossa, no es va poder fer. Tanmateix, s’ha preparat aquesta nova jornada de donacions pel pròxim dijous 8 d’octubre, a l’edifici del Centre Cívic.

Aquells veïns i veïnes interessats a acudir, podran fer-ho entre les 10 i les 14 h i les 17 i les 21 h a l’edifici de la plaça Maragall de Bellaterra. I és que la recaptació de sang és enguany més important que mai, ja que a la baixada de donacions habitual de l’estiu se suma la represa de les intervencions als hospitals, ajornades durant els mesos més complicats de la pandèmia.

Cartell sobre la jornada de donació a Bellaterra | Cedida

Precisament a causa de la COVID-19, el sistema del Banc de Sang i Teixits ha habilitat el seu web per a poder reservar hora per les donacions i evitar així aglomeracions. Això facilitarà la seguretat sanitària pels donants, alhora que afavoreix un flux constant de participants.

D’altra banda, el Banc de Sang i Teixits recorda que si heu patit la COVID-19, el vostre plasma pot ajudar molt especialment a malalts del virus, i convida a fer-ne donacions. Podeu saber-ne més aquí.

FOTO PORTADA: Una furgoneta del Banc de Sang al Centre Cívic, durant una jornada anterior | Arxiu