El període d’al·legacions pels canvis que s’han d’aplicar en matèria de mobilitat al Camí Antic de Sant Cugat i el carrer de Can Miró de Bellaterra ja s’ha acabat. A principis d’any, durant l’última reunió presencial de la Junta de Veïns de Bellaterra, els representants bellaterrencs van aprovar que, tant l’accés a Bellaterra pel Camí Antic com pel carrer Can Miró, seria només d’entrada, és a dir, des de Sant Cugat i des de la UAB respectivament.

FONT: INFORME TÈCNIC DE MOBILITAT EN RELACIÓ ALS CARRERS
JERONI MARTÍ, PIN I SOLER I CAMÍ ANTIC DE SANT CUGAT
DINS L’EMD DE BELLATERRA…..Febrer 2020
FONT: INFORME TÈCNIC DE MOBILITAT EN RELACIÓ A LA
CONNEXIÓ AMB LA UAB PEL PONT DE CAN MIRÓ…..Febrer 2020

Els canvis en la organització dels sentits en els carrers bellaterrencs tenien un període d’exposició pública de 30 dies, però l’arribada de la pandèmia el va fer aturar. Ara, un cop presentades totes les al·legacions, els canvis hauran de ser aprovats definitivament en un pròxim ple de l’EMD de Bellaterra, tot i que des de l’entitat no asseguren que sigui al ple ordinari d’octubre, previst pel dia 19 d’octubre.

Segons indiquen algunes fonts, el pla inclouria definitivament canvis en la prioritat dels carrers per ajudar a la mobilitat dels veïns i fer menys atractiu el trànsit de pas. Es tiraria enrera, així, la proposta de fer una entrada única des del polígon Can Sant Joan, així com els aparcaments a la zona. Per tant, en cas d’aprovar-se, no implicaria cap canvi en la circulació per la pilona.

Pel que fa a les prioritats al carrer de Can Miró i la seva unió amb la UAB, es mantindria que només es pugui entrar des de l’Autònoma a Bellaterra, ja que molts cotxes van a la universitat en hora punta per aquesta via. A més, es projecta allargar el carril bici de la banda de l’Autònoma fins a l’estació de Ferrocarrils, a través d’una unió amb la Via Verda.

Finalment, la proposta podria incloure també canvis de sentit en els carrers pròxims a l’Escola Ramon Fuster per a facilitar el trànsit a la zona, molt congestionat en hores d’entrada i sortida dels alumnes.

Podeu consultar els estudis tècnics tot seguit:

FOTO PORTADA: Camí Antic de Sant Cugat | Toni Alfaro