Ja hi ha data per les properes eleccions al Parlament de Catalunya. El president de la cambra, Roger Torrent, ha anunciat aquest divendres 2 d’octubre que la comtessa electoral serà el 14 de febrer, dia de San Valentí.

Torrent ho ha indicat en una entrevista al matinal El món a RAC1, durant una entrevista del conductor del programa, Jordi Basté. Segons indicava al programa, “els terminis són els que són. Preveient com ha d’anar, el còmput finalitzaria el 10 de febrer, que és entre setmana. Com que no és bona idea tancar les escoles ens n’aniríem al 14 de febrer”.

L’anunci arriba la mateixa setmana que el Tribunal Suprem va fer efectiva la inhabilitació del ja expresident de la Generalitat Quim Torra, i significa el tret de sortida del compte enrere per les eleccions catalanes.

Aquests seran els cinquens comicis al Parlament des de l’any 2010, dins una dinàmica de mandats curts que va tenir el seu punt àlgid l’any passat, quan es van celebrar 4 eleccions al territori: dos eleccions generals (al 28 d’abril i el 10 de novembre) i unes municipals, a més d’unes europees, el 26 de maig.

FOTO PORTADA: El president del Parlament, Roger Torrent, durant una sessió plenària | Parlament de Catalunya