El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola ha deixat un primer cap de setmana d’emocions entre els cerdanyolencs i cerdanyolenques. El dissabte 3 d’octubre es va viure la primera nit de “normalitat” de l’edició d’enguany. Després de les suspensions per la pluja del primer dia, dissabte es van poder celebrar concerts a cinc espais diferents.

“Tot i que aquest ha estat un cap de setmana amb un inici complicat, el dissabte vam tenir una jornada que va aixecar tots els ànims”, explica Siscu Campos, membre de la comissió del Festival de Blues, “el festival està funcionant perfectament i el feedback que estem rebent és molt satisfactori”. 

Divendres Gisele Jackson & The Shu Shu’s va donar el tret de sortida al Festival a l’Ateneu on va oferir un concert amb grans clàssics que van fer vibrar d’allò més a l’entregat públic que, complint les mesures de seguretat, van ocupar les gairebé 200 butaques disponibles al teatre.

El dissabte, a la pista d’hoquei de la Biblioteca Central, The secret investment feat Llibert Fortuny van arrencar els aplaudiments del públic des del primer moment que Tonia Richardson, cantant del grup, va agafar el micròfon. El públic va ballar i gaudir la interpretació en directe de temes propis i versions i del toc electrònic i experimental del cerdanyolenc Llibert Fortuny. 

A l’amfiteatre de Serraparera, Los Bongo Beat van omplir l’espai d’energia i bon ambient interpretant temes tribut del rock and roll dels anys 50 i 60. A Ca n’Ortadó, Solà & Estella van tocar les seves guitarres en un entorn més íntim. Mentrestant, a l’altre punta de la ciutat, Rambalaya repetia l’actuació del migdia a Can Cordelles.

A més, dissabte es va recuperar el concert suspès divendres de Hendrik Röver & Los Míticos GT’s. Els concerts de The Bacos i  Angué Hot Jazz suspesos el primer divendres del festival es recuperaran el cap de setmana vinent.

En la tercera nit del Festival, The Midnight Rockets desplegaven la seva màgia a l’edifici de Ca n’Ortadó. Mentrestant, Koko Jean & The Tonics s’estrenava al Festival amb un ritme que feia ballar al públic i Manu Lanvin & The Devil Blues envaïen d’energia la pista d’hoquei de la Biblioteca. A l’amfiteatre de Can Serraparera també sonava la música de Bantastic Fand. Mira com es van viure els concert prement en aquest enllaç

Una edició atípica amb èxit

En 48 hores, el 75% de les entrades del Festival Internacional de Blues ja estaven exhaurides. “Érem pocs els que creiem en aquesta edició del festival i estem contents de veure que la gent ha vingut amb un tarannà pacient i participatiu”, diu Siscu Campos.

En aquesta edició Siscu Campos destaca que “la intenció és tirar endavant la cultura per a tothom i la música en directe en uns moments molt complicats per aquest sector” explica l’organitzador. A més, aquest festival també “ha estat una taula de salvació per a moltes empreses i gent vinculada que hi està treballant”.

Malgrat que aquesta sigui una edició atípica, també s’ha pogut mantenir un cartell del Festival amb una oferta internacional i nacional. Així i tot, encara que cada any aquest esdeveniment arreplega molta gent d’arreu del territori nacional, les mesures de seguretat han fet que el festival d’enguany s’hagi adreçat més cap a la població local. 

Programa

Dijous 8 d’octubre

Aquests dia, per circumstàncies vinculades a la situació de pandèmia,el concert de Greg Copeland i Chris Wragg ha quedat suspès. La nova banda convidada al festival està formada per quatre grans estrelles de la música com Julián Maeso, Adrián Costa, Juan Zelada i Albert Anaut. 

 • Masia Cordelles a les 21 h: el concert de Maeso-Zelada-Costa-Anaut.
Moment al Festival de Blues de Cerdanyola el dissabte | Ajuntament de Cerdanyola

Divendres 9 d’octubre

Actuen els artistes Alice & The Wonders, Sun Street Blues, Alber Solo & The FireBirdBlues i J.P. Bimeni & The Black Belts! 

 • Pista d’hoquei de la Biblioteca Central a les 22 h: J.P. Bimeni & The Black Belts! un músic autodidacte amb una joventut digne de pel·lícula i supervivent d’un dels atemptats més sanguinaris de la història perpetrats en una escola.
 • Amfiteatre de Can Serraparera a les 22 h: Alber Solo & The FireBirdBlues
 • Masia Cordelles a les 22 h: Sun Street Blues, veterana banda que ha actuat a nombrosos festivals del panorama nacional i el jazzman de la ciutat.
 • Ca n’Ortadó a les 22 h: Alice & The Wonders

Dissabte 10 d’octubre

Penúltim dia del Festival amb la presència de Blueroomess, Ghost Number, The Sick Boys i Leif de Leeuw Band.

 • Pista d’hoquei de la Biblioteca Central a les 22 h: Leif de Leeuw Band, una banda formada al voltant del guitarrista homònim, reconeguda amb diferents premis que tornen a gèneres com el funk, el soul, el country i el rock.
 • Amfiteatre de Can Serraparera a les 22 h: The Sick Boys. 
 • Masia Cordelles a les 22 h: Ghost Number, una banda de vuit músics amb una secció de vents important i un estil molt personal que pot esdevenir una de les descobertes del festival.
 • Ca n’Ortadó a les 22 h: Blueroomess. 

Diumenge 11 d’octubre

Última jornada del festival carregada de concerts. El tret de sortida el donen Gaby Jogeix i A Contra Blues que farà doblet al migdia i a la nit. jodie Cash, A Contra Blues, Cerdanyola Blues Band i Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes són els artistes que tancaran l’edició 29,5 Festival Internacional de Blues. 

 • Masia Cordelles a les 12 h i a les 19 h: A Contra Blues.
 • Ca n’Ortadó a les 12 h: Gaby Jogeix 
 • Amfiteatre de Can Serraparera a les 21 h: Cerdanyola Blues Band. 
 • Pista d’hoquei de la Biblioteca Central a les 21 h: Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes, una proposta que explora el saxofonisme salvatge tot desenvolupant una nova veu.
 • Ca n’Ortadó a les 21 h: Jodie Cash

FOTO PORTADA: L’actuació de The Midnight Rockets a Ca n’Ortadó | Toni Alfaro