Les intrusions dels senglars a les nostres poblacions és cada cop més freqüent a causa de la superpoblació i de l’augment de la superfície urbanitzada a prop dels boscos. Per això, no és estrany veure rastres de senglars a moltes poblacions, entre elles Bellaterra.

Tot i això, potser no és habitual veure grups tan grans com el que va captar un veí de Bellaterra, que va trobar de matinada tota una família de 10 exemplars a l’entrada del poble. Concretament a la rotonda de l’escola La Vall, el passat 28 de setembre.

A Catalunya, el control de població de senglars és compartit entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, els caçadors privats i els Agents Rurals. Aquests últims, però, només intervenen en cas que se’ls requereixi per fer fora o abatre els senglars que causin problemes en nuclis urbans, o bé per danys a l’agricultura.

Podeu veure el vídeo a continuació:

FOTO PORTADA: La família de senglars, a l’entrada de Bellaterra | Cedida