El Museu d’Història de Cerdanyola i el Museu d’Art de Cerdanyola obriran les seves portes de forma gratuïta i organitzaran diverses activitats entre el 9 i l’11 d’octubre

Per participar en les activitats previstes caldrà seguir les normes sanitàries establertes per les autoritats

Les Jornades Europees de Patrimoni se celebraran enguany del 9 a l’11 d’octubre. Es tracta d’una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i és considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Impulsat per la Generalitat de Catalunya, l’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Enguany, el tema proposat pel Consell d’Europa per celebrar Jornades Europees de Patrimoni gira entorn del binomi patrimoni i educació en un sentit global que va més enllà del públic escolar. Una visita guiada, un taller o una exposició temporal, entre molts altres, són elements de mediació patrimonial que permeten la transmissió del nostre llegat a la societat, des del present, amb una mirada al futur.

A Cerdanyola del Vallès, els dos museus se sumen un any més a les Jornades Europees de Patrimoni organitzant activitats amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat. El Museu d’Art i el Museu i Poblat de Ca n’Oliver oferiran jornades de portes obertes en el seu horari habitual del 9 a l’11 d’octubre. El diumenge 11 el Museu d’Història també obrirà al públic entre les 10 i les 14 h, l’ermita de Sant Maria de les Feixes i l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. No caldrà inscripció prèvia, però l’accés restarà subjecte a l’aforament dels espais.

Des del Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver s’oferirà, el dissabte 10 d’octubre a les 18:30h l’activitat Quan la gana aguditza l’enginy. Es tracta d’una visita guiada a l’exposició temporal El farcell de la postguerra, a càrrec del comissari de la mostra, Sergi Freixes, per a majors de 12 anys i amb inscripció prèvia, al telèfon 93 580 45 00. L’endemà, 11 d’octubre i a les 12h, es farà una visita guiada gratuïta a l’exposició permanent Cerdanyola, terra d’ibers. Cal inscripció prèvia trucant al 935 804 500.

El mateix diumenge 11 d’octubre, el Museu d’Art de Cerdanyola ha organitzat l’Itinerari Montflorit. Ciutat jardí centenària. L’activitat es farà d’11 a 14h. Cal inscripció prèvia al telèfon 93 591 41 30. També es pot fer de manera presencial al MAC, durant l’horari habitual de l’equipament. El mateix diumenge també es podrà gaudir del taller familiar Útil com un llibre al museu. Les places són molt limitades i també caldrà inscripció prèvia trucant al 93 591 41 30.

Mesures sanitàries

Donada la situació sanitària, en el disseny de la programació s’han tingut en compte totes les mesures higièniques i de distanciament establertes per les autoritats sanitàries:

  • Aforament limitat, tant en les visites lliures com en les activitats programades
  • Inscripció prèvia per participar en les activitats programades
  • Obligatorietat de portar mascareta, fer higiene de mans i mantenir la distància de seguretat

Informació i inscripcions:

Museu i Poblat ibèric de ca n’Oliver
Carrer de València, 19
93 580 45 00
museucanoliver@cerdanyola.cat
https://museucanoliver.cat/

Museu d’Art de Cerdanyola
carrer de Sant Martí, 88
93 591 41 30
mac@cerdanyola.cat
https://macerdanyola.wixsite.com/museuartcerdanyola-/informacio

Agenda de les activitats JEP 2020 a Cerdanyola del Vallès

9 – 11 d’octubre
Jornades Europees de Patrimoni
Jornada de portes obertes al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver: exposició permanent, exposició temporal i poblat. Aforament limitat en cada espai.
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver.
Organitza: Ajuntament (Museu d’Història de Cerdanyola)

10 – 11 d’octubre
Jornades Europees de Patrimoni
Portes obertes al Museu d’Art de Cerdanyola.
Visites limitades a l’aforament de l’espai.
Organitza: Ajuntament (Museu d’Art de Cerdanyola)

Museu d’Art de Cerdanyola, al carrer de Sant Martí | Redacció

10 d’octubre
Jornades Europees de Patrimoni
18:30h
Quan la gana aguditza l’enginy. Visita guiada a l’exposició temporal El farcell de la postguerra, a càrrec del comissari de la mostra, Sergi Freixes, per a majors de 12 anys i amb inscripció prèvia
(93 580 45 00).
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver.
Organitza: Ajuntament (Museu d’Història de Cerdanyola)

11 d’octubre
Jornades Europees de Patrimoni
12h
Cerdanyola, terra d’ibers. Visita guiada a l’exposició permanent per a majors de 10 anys i amb inscripció prèvia (93 580 45 00).
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver.
Organitza: Ajuntament (Museu d’Història de Cerdanyola)

Jornades Europees de Patrimoni
10 a 14h
Els temples de la Vall de les Feixes
Jornada de portes obertes a l’ermita de Santa Maria de les Feixes i a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Sense inscripció, però amb aforament limitat.
Organitza: Ajuntament (Museu d’Història de Cerdanyola)

Jornades Europees de Patrimoni: Montflorit. Ciutat jardí centenària
D’11 a 14h.
Itinerari per la ciutat jardí noucentista de Montflorit.
Inscripció prèvia. Telèfon 93 591 41 30. També presencial al MAC.
Organitza: Moviment Alternatiu de Montflorit i Ajuntament (Museu d’Art de Cerdanyola)

FOTO PORTADA: Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver | Arxiu