El Club de Lectura del Centre Cívic de Bellaterra, que durant quatre anys ha estat reunint-se a l’edifici de la plaça Maragall, no se celebrarà aquest curs 2020-2021. Així ho indica una de les seves fundadores del club, Rosa Férez, que atribueix la parada principalment a les dificultats causades per la pandèmia de COVID-19.

“Hem tancat el club de lectura per les dificultats per reunir-nos”, lamenta la bellaterrenca. La iniciativa implicava una quedada mensual per a debatre i analitzar llibres, que cada mes proposava una de les seves integrants. L’arribada del coronavirus al març, però, ja va implicar una parada de l’activitat, i tot i que han intentat fer les reunions de forma telemàtica, moltes de les seves membres han tingut dificultats per adaptar-s’hi.

“Hem tingut massa dificultats per reunir-nos als espais del centre cívic“, explica Férez sobre una iniciativa “molt participativa en la que cada mes una de nosaltres proposava un llibre i es llegien estils molt diferents“.

D’altra banda, però, la veïna destaca que un dels objectius principals del club no s’ha acomplert: “jo també penso que el club de lectura tenia un altre objectiu, que era denunciar que no tenim equipaments culturals a Bellaterra”. Tanmateix, lamenta que “no hem avançat res en això ni hem tingut cap resposta”.

Aquesta parada, assegura Férez, no significa, però, un final per la iniciativa: “estem fent un kit-kat i esperarem a veure què passa amb el temps”, finalitza.

FOTO PORTADA: Participants al Club de Lectura al 2019 | Cedida