Protecció Civil ha donat llum verda a que l’oci nocturn torni a poder obrir fins a les 3 de la matinada. Així ho va explicar el seu sotsdirector, Sergio Delgado, durant una compareixença davant la premsa aquest dimarts 6 d’octubre, juntament amb el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon.

L’obertura dels locals ve, segons indicava Delgado, per “donar resposta a la ciutadania i oferir espais regulats que permetin l’oci perquè no es busquin alternatives en espais interiors que puguin ser un element de risc”.

La reobertura afectarà fonamentalment a discotequessales de ballsala de festes amb espectacle, bar musical i karaokes, per a desenvolupar determinades activitats que comportin nivells de contacte i interacció social de menys risc, amb persones assegudes durant la majoria del temps que dura l’activitat i amb poc moviment i contacte amb altres persones. El ball, per la seva banda, no estarà permès, però sí fer activitats com concerts amb el públic assegut, mantenint distàncies i aforaments.

Concretament, aquest tipus de locals podran obrir al públic per dur a terme el servei de bar i, en els casos adients, de restaurant. També es permetran les activitats musicals, teatrals, culturals i de varietats, pròpies de concert, cafès teatre i cafès concert, així com les activitats musicals de sales de festa amb espectacle.

El ball estarà suspès a les zones interiors o exteriors, però aquests espais destinats com a pistes per a ballar es podran habilitar per instal·lar-hi taules i cadires pel públic amb registre previ. En aquests locals s’haurà de garantir una distància interpersonal d’1,5 metres a la barra i entre les taules, i en aquestes hi haurà un màxim de 6 persones.

FOTO PORTADA: Un concert al Cafè Belgrado, a Sant Cugat | Cedida