Aproximadament 24 hores després d’aprovar la reobertura dels centres d’oci nocturn, el govern de la Generalitat es tira enrere. Si aquest dimarts Protecció Civil donava llum verda a reobrir els locals com discoteques, bars musicals, karaokes o sales de ball, ara el govern ha decidit paralitzar la reobertura.

Concretament, aquest dimecres 7 d’octubre a la nit, la consellera de Salut, Alba Vergés, va parlar amb el govern de la Generalitat per paralitzar la reobertura dels locals d’oci nocturn a causa de la situació epidemiològica. Des de la conselleria indiquen que “hem vist que l’índex de rebrot ha pujat i els indicadors dels propers dies indiquen que hi podrien haver més pujades”.

Els més afectats i descontents amb la mesura són, evidentment, els empresaris del sector, que des de dilluns porten acampats a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Si ja estaven descontents amb les mesures per la reobertura per considerar-les altament restrictives, ara la seva indignació és superlativa i demanen directament la dimissió de la consellera Vergés, segons diu el secretari general de la patronal de Locals d’Oci Nocturn, FECASARMJoaquim Boadas. Altres fonts del sector asseguren també estar fartes, i indiquen que és la segona vegada que se’ls abandona en l’últim moment des de l’inici de la pandèmia.

La decisió de paralitzar la reobertura dels locals d’oci nocturn hauria vingut motivada pels col·legis de metges catalans, que l’haurien demanat tot i les limitacions de què es queixaven els empresaris. La reobertura, asseguraven, no s’entén des del punt de vista sanitari i no havia d’ajudar a controlar la pandèmia. Destacaven que es tractava d’una mesura “inoportuna”.

FOTO PORTADA: Les discoteques no reobriran finalment a causa de la situació epidemiològica | Pexels