La UAB es desperta sense el mural icònic a l’edifici de la Plaça Cívica

by | oct. 14, 2020 | Política

Així es va trobar el mural aquest 13 d'octubre | @SEPC_UAB

L’icònic mural de la Plaça Cívica de la UAB on es podia llegir “Independència, Socialisme, Feminisme” ha sigut pintat de negre. Ho van denunciar des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), a través del seu compte de Twitter, aquest 13 d’octubre. Un repintat del mural que es produeix just en el marc del 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat.

Des de l’organització estudiantil denuncien que el mural ha estat repintat i acompanyat de “banderes espanyoles i pintades de VOX“. Rebutgen l’acció que atribueixen a “feixistes” i “espanyolistes”, i diuen que “a la nostra universitat no representen l’estudiantat”.

Així era el mural pintat a la Plaça Cívica del campus de Bellaterra de la UAB | @SEPC_UAB

Per la seva part, des d’un altre compte de Twitter de caràcter nacionalista espanyol també s’han fet ressò de la desaparició del mural. Es pregunten si l’acció ha sigut “un acto de dios” o “una catástrofe natural”.

El mural de la UAB que ha estat repintat va ser el que va substituir una altra pintada històrica de la UAB, a causa de l’avís de la Junta Electoral de la necessitat d’eliminar-lo a la mateixa universitat durant la campanya electoral del 28-A, l’any passat

Pintada que va fer retirar la Junta Electoral, l’abril del 2019 | Toni Alfaro

FOTO PORTADA: Així es va trobar el mural aquest 13 d’octubre | @SEPC_UAB

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

La transparència informativa de l’Ajuntament de Cerdanyola: punts forts i punts dèbils

La transparència informativa de l’Ajuntament de Cerdanyola: punts forts i punts dèbils

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès compleix el 50% dels indicadors que demostren una bona transparència informativa. Així qualificava el consistori el grup de recerca de Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència(ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en un estudi en què s’analitzava la comunicació institucional de consistoris, consells comarcals i diputacions de Catalunya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: