L’Associació Bellaterra Comerç, integrada pels comerços de proximitat de Bellaterra, majoritàriament a la plaça del Pi, ha enviat una carta a on demanen no perdre places d’aparcament al voltant de la plaça principal del poble. La petició es fa en el context de la resolució del projecte de la plaça per a vianants, que va proposar l’EMD de Bellaterra fa un any.

Un cop preconcedits els diners pels dos projectes que s’hi integren per part de la Generalitat -la peatonalització de la plaça, per una banda, i el desviament de la carretera, per l’altra-, la decisió en com s’han d’executar recau en l’EMD. I tot i que durant l’exposició del projecte a la Junta de Veïns el govern de l’EMD va indicar que no es perdrien places d’aparcament, molts veïns i comerciants estan preocupats al respecte.

En aquest sentit, l’entitat bellaterrenca ha volgut cridar l’atenció sobre aquest problema i considera que davant aquests canvis a la plaça del Pi “la condició INDISPENSABLE és solucionar prèviament el factor pàrquing“. I és que, argumenten, “el fràgil comerç de Bellaterra és molt sensible a canvis que el podrien perjudicar greument”.

Propostes d’aparcament al voltant de la plaça del Pi | Associació Bellaterra Comerç

Les places d’aparcament al voltant de la plaça, indiquen, són primordials pel comerç, ja que “la majoria de bellaterrencs agafen el cotxe quan necessiten algun servei“. Alhora, però, diuen que si no es pot aparcar a la zona comercial, “tant se val anar a Sant Quirze, Sant Cugat o Sabadell”. Per això, destaquen, “necessitem un pàrquing còmode per no matar el comerç local“, per no dificultar als clients poder gaudir dels serveis a Bellaterra.

A la vegada, com a manera de pal·liar la previsible pèrdua d’aparcament, proposen dues opcions per fer pàrquings auxiliars a la zona. D’una banda, suggereixen “convertir la riera entre l’av. Joan Fàbregas i l’av. Josep Maria Marcet en un pàrquing que podria arribar fins a l’església”. Com a alternativa, indiquen que es podria fer “un pas soterrani sota-vies per construir un ‘pàrquing bombolla‘ en terrenys de la Universitat”.

La carta finalitza indicant que davant un projecte d’aquest tipus “cal contemplar inexcusablement aquestes opcions”. Per últim, des de l’associació indiquen que “si matem el nostre Comerç, matem Bellaterra”.