Finalitzada la primera fase del procés participatiu per elaborar el Pla Estratègic de Ciutat

by | oct. 16, 2020 | Cerdanyola, Societat

Riu Sec, al seu pas per Cerdanyola | Toni Alfaro

180 persones van prendre part de la fase de participació per a l’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat (PEC), duta a terme entre el 28 de setembre i el 5 d’octubre mitjançant sessions de treball online. El procés d’elaboració del PEC encara no ha acabat i té com a objectiu definir la Cerdanyola de l’any 2030. 

Les sessions de treball es van realitzar en cinc grups temàtics: Cohesió Social, Economia i Coneixement, Governança, Societat i Cultura, Territori i Sostenibilitat. L’Ajuntament explica que cada grup de treball va debatre la pregunta ‘Com volem que sigui Cerdanyola l’any 2030?’ i va plantejar els principals objectius sectorials estratègics del pla.

“Les aportacions han contribuït amb importants idees i visions sobre la Cerdanyola del futur, que van des de la millora de les connexions internes de la ciutat, la transparència en la gestió de residus, la necessitat d’establir comunicacions més estables i contínues entre el teixit social de la ciutat i l’Ajuntament, fins a convertir Cerdanyola del Vallès en un veritable pol científic, tecnològic i de coneixement”, assenyala el consistori.

En els debats també han sorgit reptes als quals la ciutat haurà de fer front de cara l’any 2030: l’envelliment de la població, la consolidació d’una governança col·laborativa, l’encaix de la visió metropolitana i la configuració del sistema de participació local, entre d’altres.

Entre les persones participants hi va haver una vintena que ho van fer a títol personal després d’inscriure’s al procés a través del web i unes altres convidades com a principals actors socials, culturals i econòmics de la ciutat. Entre d’altres, van tenir representació plataformes ciutadanes (pels Serveis Públics, en Defensa de la Sanitat Pública, Cerdanyola diu no al crematori, Anti-Abocadors, Refem el Centre Direccional); xarxes d’economia i coneixement (EURECAT, HUB B30, Parc de Recerca UAB, Xarxa 30 Virtual, Vicerectorats de Recerca i de Relacions Institucionals de la UAB); consorcis (Gestió de Residus, Parc de Collserola); associacions de comerciants i empresaris/es; associacions de veïns/es; clubs i associacions esportives; associacions culturals i artístiques; Sindicats; Cases regionals; Cambra de la Propietat Urbana; Oficina de Benestar Social i Família; Creu Roja; Sarbus; Sincrotró ALBA.

Següents fases d’elaboració del PEC

A partir de l’anàlisi dels resultats d’aquesta primera sessió de treball grupal, s’enviarà a les persones participants un qüestionari online amb la finalitat d’ordenar les propostes i prioritzar els reptes i objectius transversals, el que permetrà assolir una visió global i estratègica dels continguts aconseguits fins el moment.

A finals de novembre es farà la segona sessió dels grups de treball, on es definiran els projectes estratègics relacionats amb els objectius i reptes definits.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: