“Avui és un dia trist, molt trist, ja que La Mainada, escola bressol de Sant Cugat de referència a totes les escoles del Vallès, ha anunciat malauradament que tanca les seves portes definitivament…


Com vaig dir a la “Carta oberta al Conseller Bargalló i al molt honorable President Torra“, aquesta maleïda crisi de la COVID-19 ha deixat palès en molt poc temps les mancances que tenim com a societat, ja que des de l’inici s’han deixat en segon pla als infants, ignorant les seves necessitats emocionals, afectives, educatives…

En quin moment ha passat? Des de quan és insignificant l’infant i les seves famílies? Des de quan és tan poc important el seu estat emocional?


Sempre he dit que el zero-tres, el gran oblidat del Departament d’Educació, som, de fet, els fonaments de la casa i… ara que passarà si els fonaments trontollen i comencen a caure? Com a societat, una casa sense fonaments comença a tenir esquerdes, problemes estructurals… i això, malauradament, és el que està començant a passar…

No oblidem que les escoles bressol privades ofertem més del 60% de les places disponibles arreu de Catalunya. Qui acompanyarà els nostres petits i petites i a les seves famílies si les escoles comencem a tancar?


Reflexionem-hi tots plegats perquè projectes amb més de 30 anys d’història no poden desaparèixer sense que, com a societat, hi pensem i ACTUEM. Quan començarem a posar els infants en primer pla? Els infants d’avui són els adults de demà…


Pensem-hi!”

Queralt Martín Pardo
Directora La Llar d’en Pitus

FOTO PORTADA: Escola bressol la Mainada de Sant Cugat | La Mainada