El risc de rebrot per coronavirus a BellaterraCerdanyola del Vallès s’ha disparat fins als 412 punts, situant-se de nou en la franja de risc molt alt. Segons dades del Departament de Salut referents al 15 d’octubre, les xifres actuals estan per sobre dels indicadors del mes d’abril, quan el risc de rebrot no va superar els 300 punts, i es troba molt allunyada de les dades del mes de març (pic de 730). Cal tenir en compte que aquestes dades sobre el risc de rebrot fan referència a una data anterior a la implementació de les últimes restriccions.

Els experts assenyalen que s’estan fent moltes més proves, per la qual cosa es detecten molts més casos que no són greus. Actualment hi ha dues persones de Cerdanyola ingressades a l’hospital per COVID-19 i cap d’elles està a l’UCI. Des del 8 d’octubre, una persona cerdanyolenca ha mort a causa del coronavirus i ja són 93 els veïns i veïnes de la ciutat que han mort per aquesta malaltia.

Risc de rebrot molt alt

El risc de rebrot de coronavirus comença a considerar-se alt quan se superen els 100 punts. A data del 15 d’octubre, Cerdanyola superava els 400 punts arribant a un dels pics des de l’inici de la pandèmia. Molt per sota dels nivells del mes de març (amb pic de 730), actualment se supera el risc de rebrot dels mesos d’agost (amb pic de 261) i de l’abril (amb pic de 242). 

Quant al nombre denous positius detectats, segons dades de Salut, entre el 14 i el 19 d’octubre s’han registrat 109 nous casos a Cerdanyola. Això significa que en cinc dies s’han detectat més casos que en la setmana anterior: 74 entre el 7 i el 14 d’octubre. Aquests casos positius que indica Salut són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica de PCR o una prova de test ràpid.

40 anys: mitjana d’edat dels casos a Cerdanyola

També segons el Departament de Salut de la Generalitat, la mitjana d’edat actual dels nous positius de Covid-19 és de 40 anys. A més, el 52% dels casos són dones, una tendència que es manté durant les últimes setmanes.

En canvi, segons informa el TOT Sant Cugat, a la ciutat veïna el risc de rebrot cau en picat, en una anomalia amb la resta del país.  

El Parc Taulí restringeix les visites

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell, centre de referència pels bellaterrencs, restringeix de nou les visites als pacients ingressats a causa de l’evolució de la pandèmia de Covid-19. Des del divendres 16 d’octubre, gairebé la totalitat dels edificis de la corporació impedeixen la visita a pacients, amb molts poques excepcions. 

Tal com indica iSabadell, ara per ara, el Parc Taulí no arriba encara al centenar de pacients hospitalitzats per COVID-19. A l’abril va arribar a superar els 600. Però en aquests moments és l’hospital català amb major nombre de pacients. És la mateixa situació que es viu des de mitjans o finals d’agost, entre 80 i 100 pacients, una desena dels quals a l’àrea de crítics. No obstant, les visites a l’àrea d’hospitalització, urgències, UCI, l’edifici VII Centenari i l’Albada estan prohibides a causa de l’evolució de la pandèmia de nou des de divendres.