Mobilitzacions i barricades en el primer dia de vaga pel dret a l’Educació

by | oct. 20, 2020 | Societat

Barricada a l'entrada de la plaça Cívica des dels FGC | @SEPC_UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona s’ha despertat aquest dimarts 20 d’octubre amb barricades i mobilitzacions al seu campus de Bellaterra. Les accions han tingut com a objectiu impedir el pas d’estudiants, professors i PAS als terrenys de la UAB amb motiu de la vaga estudiantil convocada per diferents col·lectius d’investigadors i estudiants per aquests 20 i 21 d’octubre.

Les dues jornades de protesta es produeixen per combatir la “crisi educativa” i per “blindar el dret a l’educació”, indiquen des del SEPC al seu compte de Twitter.

Al campus de la UAB han participat a les mobilitzacions uns 160 estudiants que han encès torxes i han fet barricades per impedir el pas a la universitat.

Segons indiquen, “l’alarmant situació de la comunitat educativa” ve de llarg, i es remunta a les retallades de l’any 2010 al Departament d’Educació. Així mateix, critiquen l’entrada de l’empresa privada a la universitat i les dificultats per mantenir un ensenyament crític i de qualitat. Unes opcions que la situació derivada de la COVID-19 no ha fet més que agreujar.

Tot i que la pandèmia ha implicat que s’han vist afectats molts menys docents i alumnes, ja que les classes presencials estan suspeses, des del col·lectiu asseguren a diversos mitjans que el seguiment de la vaga ha sigut bo. Unes protestes que finalitzaran aquest dimecres 21, quan estudiants de totes les universitats catalanes aniran en bloc a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a Barcelona, ​​i finalitzaran amb una manifestació a plaça Universitat de la ciutat comtal.

Aquesta jornada de vaga enllaça amb moltes altres ja dutes a terme per les mateixes reivindicacions al llarg dels últims anys, pel dret a una Educació amb taxes assequibles i per la millora de la qualitat educativa.

FOTO PORTADA: Barricada a l’entrada de la plaça Cívica des dels FGC | @SEPC_UAB

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

El veïnat de Valldoreix denuncia el soroll de l’autopista

El veïnat de Valldoreix denuncia el soroll de l’autopista

Barris de Valldoreix fa anys que han de conviure amb el soroll continu que procedeix de l’autopista AP-7. Fa dues dècades, un grup de veïns ja reivindicava solucions per rebaixar el brunzit dels vehicles que pateixen dia i nit.

S’habiliten nous punts de vacunació a la comarca

S’habiliten nous punts de vacunació a la comarca

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a més de preparar els Centres d’Atenció Primària (CAP) per la vacunació de la Covid-19, ha posat en marxa altres punts de vacunació amb l’objectiu de vacunar de forma més àgil i còmoda.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: