La Universitat Autònoma de Barcelona s’ha despertat aquest dimarts 20 d’octubre amb barricades i mobilitzacions al seu campus de Bellaterra. Les accions han tingut com a objectiu impedir el pas d’estudiants, professors i PAS als terrenys de la UAB amb motiu de la vaga estudiantil convocada per diferents col·lectius d’investigadors i estudiants per aquests 20 i 21 d’octubre.

Les dues jornades de protesta es produeixen per combatir la “crisi educativa” i per “blindar el dret a l’educació”, indiquen des del SEPC al seu compte de Twitter.

Al campus de la UAB han participat a les mobilitzacions uns 160 estudiants que han encès torxes i han fet barricades per impedir el pas a la universitat.

Segons indiquen, “l’alarmant situació de la comunitat educativa” ve de llarg, i es remunta a les retallades de l’any 2010 al Departament d’Educació. Així mateix, critiquen l’entrada de l’empresa privada a la universitat i les dificultats per mantenir un ensenyament crític i de qualitat. Unes opcions que la situació derivada de la COVID-19 no ha fet més que agreujar.

Tot i que la pandèmia ha implicat que s’han vist afectats molts menys docents i alumnes, ja que les classes presencials estan suspeses, des del col·lectiu asseguren a diversos mitjans que el seguiment de la vaga ha sigut bo. Unes protestes que finalitzaran aquest dimecres 21, quan estudiants de totes les universitats catalanes aniran en bloc a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a Barcelona, ​​i finalitzaran amb una manifestació a plaça Universitat de la ciutat comtal.

Aquesta jornada de vaga enllaça amb moltes altres ja dutes a terme per les mateixes reivindicacions al llarg dels últims anys, pel dret a una Educació amb taxes assequibles i per la millora de la qualitat educativa.

FOTO PORTADA: Barricada a l’entrada de la plaça Cívica des dels FGC | @SEPC_UAB