Mobilitzacions i barricades en el primer dia de vaga pel dret a l’Educació

by | oct. 20, 2020 | Societat

Barricada a l'entrada de la plaça Cívica des dels FGC | @SEPC_UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona s’ha despertat aquest dimarts 20 d’octubre amb barricades i mobilitzacions al seu campus de Bellaterra. Les accions han tingut com a objectiu impedir el pas d’estudiants, professors i PAS als terrenys de la UAB amb motiu de la vaga estudiantil convocada per diferents col·lectius d’investigadors i estudiants per aquests 20 i 21 d’octubre.

Les dues jornades de protesta es produeixen per combatir la “crisi educativa” i per “blindar el dret a l’educació”, indiquen des del SEPC al seu compte de Twitter.

Al campus de la UAB han participat a les mobilitzacions uns 160 estudiants que han encès torxes i han fet barricades per impedir el pas a la universitat.

Segons indiquen, “l’alarmant situació de la comunitat educativa” ve de llarg, i es remunta a les retallades de l’any 2010 al Departament d’Educació. Així mateix, critiquen l’entrada de l’empresa privada a la universitat i les dificultats per mantenir un ensenyament crític i de qualitat. Unes opcions que la situació derivada de la COVID-19 no ha fet més que agreujar.

Tot i que la pandèmia ha implicat que s’han vist afectats molts menys docents i alumnes, ja que les classes presencials estan suspeses, des del col·lectiu asseguren a diversos mitjans que el seguiment de la vaga ha sigut bo. Unes protestes que finalitzaran aquest dimecres 21, quan estudiants de totes les universitats catalanes aniran en bloc a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a Barcelona, ​​i finalitzaran amb una manifestació a plaça Universitat de la ciutat comtal.

Aquesta jornada de vaga enllaça amb moltes altres ja dutes a terme per les mateixes reivindicacions al llarg dels últims anys, pel dret a una Educació amb taxes assequibles i per la millora de la qualitat educativa.

FOTO PORTADA: Barricada a l’entrada de la plaça Cívica des dels FGC | @SEPC_UAB

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: