L’empresa de serveis immobiliaris MASIFILL ha obert una nova delegació a Bellaterra. Ubicada a l’antic local de la immobiliària AXIS, l’empresa n’ha agafat el seu relleu des d’aquest mes de setembre de 2020.

Fundada l’any 1932 i per tant, amb una llarga experiència en el sector immobiliari, MASIFILL té dues oficines a Barcelona, una a Alella i ara assumeix la quarta delegació a Bellaterra. El seu propietari, Aureli Mas prové de família d’empresaris: ha seguit les passes del seu avi Josep Mas i Santacreu i del seu pare Josep Maria Mas i Franco, que van fundar i continuar l’empresa, respectivament. A dia d’avui compten amb una cartera de més de 10.000 clients i 40 professionals que gestionen 2.000 lloguers i 400 comunitats de propietaris. Amb tot, se situen com una de les principals Administracions de Finques de Barcelona.

Conversem amb Anna Romero (designada Directora de l’Oficina de Bellaterra), Montse Roig (Responsable d’Expansió i Màrqueting) i amb el propi Aureli Mas per saber tots els detalls del nou projecte.

Bon dia Anna, Montse i Aureli. Com us heu decidit a engegar aquest nou projecte?
Aureli: Iniciem aquest projecte empresarial perquè coneixem molt bé Bellaterra i els bellaterrencs i, sobretot, gràcies a la il·lusió de l’Anna i la Montse, que em van convèncer per portar-ho a terme.

Què pot trobar un bellaterrenc en la nova delegació de MASIFILL?
Aureli: Principalment podrà trobar-hi tot tipus d’assessorament immobiliari i patrimonial: lloguer, venda, inversió… A més, en un futur molt proper també volem oferir altres serveis jurídics, fiscals, tècnics o financers. Gràcies a la nostra xarxa empresarial podem encarregar-nos de gestionar immobles per tota Catalunya.

“Principalment podrà trobar-hi tot tipus d’assessorament immobiliari i patrimonial: lloguer, venda, inversió…”

Qui serà la cara visible en aquesta nova delegació?
Anna: Jo seré la cara visible de tot un equip que dóna assistència a totes les necessitats de Bellaterra i voltants. També hi serà la Montse com a Responsable de Lloguers i Assegurances que, juntament amb els nostres col·laboradors habituals, donarem aquest servei.

Disposen de moltes finques a gestionar a Bellaterra?
Anna: Efectivament, tenim una trentena de propietats. Una xifra que volem anar reduint per vendes realitzades i a la vegada augmentant per la confiança que ens atorguin els nous clients.

Quina és la seva vinculació amb Bellaterra?
Anna: Jo sóc la tercera generació d’una família que es va establir aquí als anys 30, des que es va fer el tren de Sarrià. De fet tinc fotos de la meva àvia a l’estació, venint aquí a passar un dissabte a la natura i a berenar. Llavors cap als anys 40 ja es van comprar una casa. Després d’això hi va viure la meva mare, es va casar, ens va tenir a tots nosaltres i ara jo tinc el privilegi de poder viure-hi i també de projectar la meva vida aquí.

Projectar tant la vida personal com la professional…
Anna: Sí, en aquest cas ha acabat de la millor manera podent exercir professionalment aquí a Bellaterra, el que és un somni per a mi.

“Bellaterra té una personalitat pròpia que brilla per si mateixa, perquè està en un enclavament privilegiat i perquè les cases que hi ha aquí són molt maques i cuidades”

Vostès també hi tenen relació?
Aureli: Sí. La meva és una mica més tardana que la seva, però també déu n’hi do l’antiguitat… perquè es remunta a l’any 1954 quan el meu avi es va establir aquí. Jo vaig néixer l’any 1965 i no he marxat de Bellaterra des de la meva infantesa.
Montse: Jo hi sóc des del 2003, o sigui que sóc la més nova dels tres!

I com experts en el sector immobiliari i en aquest cas també com a profunds coneixedors de Bellaterra, com veuen la urbanització?
Aureli: Bellaterra va ser concebuda com una urbanització capdavantera a principis del segle passat i ara, amb el pas del temps, creiem que requereix una modernització i actualització. A tall d’exemple, caldria un nou planejament urbanístic que s’ adaptés al segle XXI, és a dir, que fos eficient, amb reducció d’emissions de co2, producció d’energia verda, amb projectes de recuperació i depuració d’aigües, implantació fotovoltaica, millores en els espais verds, zones de càrrega per a vehicles elèctrics… en definitiva fer de Bellaterra una urbanització més sostenible.
Anna: Sí, a més Bellaterra té una personalitat pròpia que brilla per si mateixa, perquè està en un enclavament privilegiat i perquè les cases que hi ha aquí són molt maques i cuidades. Només ens queda esperar amb confiança que totes les iniciatives que s’estan treballant vegin la llum ben aviat en els pròxims anys.

“En un escenari actual és molt interessant per venir-hi a viure, perquè pots mantenir la distància social amb molta facilitat, tenim un espai natural molt proper, sense contaminació i poc poblat…”

Bellaterra és un lloc bo per l’etapa COVID?
Aureli: Sí. En un escenari actual és molt interessant per venir-hi a viure, perquè pots mantenir la distància social amb molta facilitat. A més tenim un espai natural, un espai obert molt proper, allunyat de la contaminació i poc poblat que confereix a tots els seus habitants, seguretat i salut.


Han detectat interès del mercat de Barcelona per venir-hi a viure?
Montse: Definitivament. La gent té interès a sortir de la densitat de les ciutats com Barcelona, Sabadell, Sant Cugat, Cerdanyola… i això ho notem tant a Alella com a Bellaterra, ja que es tracta de mercats similars. Que com veiem Bellaterra? Doncs com un punt d’interès creixent dins la demanda de compradors i llogaters. El nostre gran repte és posicionar Bellaterra al mapa i explicar les seves virtuts de venir-hi a viure. Estem a 10 minuts de molts llocs propers: amb tren, amb la C-58, amb l’AP-7… estem molt ben situats.

“Ja hem tingut molt bones reaccions del veïnat respecte aquest relleu, perquè ens coneixen des de ben petits i ens tenen molta confiança”

Han tingut ja les primeres reaccions dels veïns o clients per la nova oficina?
Anna: I tant. De fet ja ens han visitat de forma curiosa alguns veïns interessant-se pel traspàs i quins serveis oferíem, etc.
Aureli: Sí… i hem tingut molt bones reaccions de tota la gent que ens coneix i del veïnat, que està content perquè som tres bellaterrencs que estimen Bellaterra i saben com comunicar-ne totes les virtuts des de l’autenticitat. Estan contents que agaféssim el relleu de l’oficina perquè, com que ens coneixen des de ben petits, ens tenen molta confiança.

I un desig per acabar…?
Anna, Montse i Aureli: Està clar. Coincidim els tres. Posicionar Bellaterra al lloc que es mereix i que tenia.

FOTO PORTADA: La nova delegació de MASIFILL a Bellaterra | Laia TR