Les escoles de Bellaterra encaren un curs complicat a causa de la pandèmia de coronavirus. Després d’un mes i mig des de l’inici del curs escolar, ja es comencen a acumular els casos de COVID-19 als centres escolars. Concretament, a data del 21 d’octubre i segons les dades de la Generalitat de Catalunya, a totes les escoles de Bellaterra hi ha 199 persones confinades.

Tots els centres bellaterrencs tenen alguna persona confinada, sigui per contacte directe amb persones contagiades a l’exterior del centre o a l’interior, a excepció de La Llar d’en Pitus, que no comptabilitza cap confinat des del 14 de setembre.

El centre amb més persones confinades per COVID-19 és l’Escola Ramon Fuster, amb 130 persones confinades actualment, 10 d’ells docents o personal del centre. Es tracta de 4 grups d’alumnes per 4 positius en els darrers 10 dies, tot i que des de l’inici de curs se n’han comptabilitzat 13 (12 alumnes i un membre del personal).

Entrada a La Vall, el primer dia del curs 2020-2021 | Toni Alfaro

El segueix en nombre de contagis l’Escola Bellaterra, amb 26 persones confinades actualment d’un únic grup, amb un únic positiu entre el personal de l’escola. Després se situa l’Escola Waldorf-Steiner El Til·ler, amb 18 persones confinades, tots ells alumnes i un únic positiu d’un grup d’infants.

A La Vall, per la seva banda, hi ha actualment 16 persones confinades d’un únic grup, 15 alumnes i un membre del personal, per dos casos positius en els últims 10 dies; des de l’inici del curs, s’han comptabilitzat tres positius al centre. A l’Escola Bellaire hi ha 8 persones confinades, però segons informen des del centre es tracta de contagis externs i, per tant, no hi ha cap grup confinat.

Per últim, i en contra del que indiquen les dades de la Generalitat, a l’Institut Pere Calders només hi ha una persona confinada des d’aquest dimarts 20, membre del personal, segons asseguren des del centre.

FOTO PORTADA: Entrada a l’Escola Bellaterra | Toni Alfaro