El catedràtic d’enginyeria química Javier Lafuente ha estat confirmat com a únic candidat a nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El centre va engegar dilluns 19 la campanya electoral per a la successió de Margarita Arboix i les votacions tindran lloc el 27 i 28 d’octubre de manera electrònica.

Les eleccions estaven previstes per al maig però es van suspendre per la COVID-19. Finalment es faran la propera per setmana i per primera vegada en format electrònic. El termini per votar s’obrirà a les 10 h del 27 i es tancarà a les 16 h del 28. Tenen dret a vot 38.361 membres de la comunitat universitària. La proclamació dels resultats definitius per part de la Junta Electoral General de la UAB tindrà lloc el 30 d’octubre.

Javier Lafuente, catedràtic d’enginyeria química i únic candidat a rector a la UAB | UAB

Els electors es reparteixen entre 1.285 del sector A (professorat doctorat i amb vinculació permanent), 2.967 del sector B (resta de personal acadèmic) i investigador en formació amb funcions de docència), 31.979 del sector C (estudiants), i 2.130 del sector D (personal d’administració i serveis).

El vot es podrà emetre a través de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil amb connexió a internet. El vot electrònic es desenvolupa mitjançant una plataforma informàtica, comuna a totes les universitats públiques de Catalunya, que inclou sistemes de seguretat que garanteixen l’anonimat dels vots emesos i disposa de les eines necessàries per tal que els votants puguin comprovar que el seu vot ha estat emès correctament, sense que es pugui establir la connexió entre el votant i el seu vot.

FOTO PORTADA: Columnes de la UAB | UAB