Nova victòria absoluta al Campionat del Món WorldSBK de Superbikes per a l’escuderia Kawasaki, gestionada a Espanya per l’empresa de Bellaterra Provec Racing. Un èxit mundial que arriba per sisena vegada consecutiva pels germans bellaterrencs Biel i Guim Roda, encarregats de Provec. Alhora, és la setena victòria en la seva història.

El primer dels podis va arribar al 2013, amb el pilot anglès Tom Sykes, i des de llavors, amb l’única excepció de la victòria de Sylvain Guintoli per Aprilia l’any següent, no han deixat de guanyar títols. Alhora, tots els altres campionats han sigut a mans del britànic Jonathan Rea.

Jonathan Rea mostra els seus sis anells de campió al campionat del món de Superbikes | Provec Racing

La fita va arribar el passat dissabte 17 d’octubre a Estoril (Portugal), en un campionat mundial marcat per la pandèmia de COVID-19. Tot i això, Rea va aconseguir el primer lloc del podi mundial en la primera carrera de 21 voltes, després de sortir quinzè a la graella de sortida. El seu company d’equip, Alex Lowes, va obtenir el sisè lloc. Per a Rea, però, es tracta de la victòria número 99 de la seva carrera, i només li queda una per arribar al centenar.

El pilot britànic va declarar que “ha sigut una temporada increïble” i va agrair a tot l’equip la seva tasca. “Enmig d’aquesta pandèmia l’esport sempre és a un segon lloc, però ens les hem arreglat per córrer”, va alegrar-se. Els germans Roda s’han mostrat també especialment contents amb la seva setena victòria.