Els canvis a la plaça del Pi no es faran com a mínim fins el 2024

by | oct. 22, 2020 | Societat

Plaça del Pi de Bellaterra | Toni Alfaro

La plaça del Pi no serà exclusiva per a vianants de moment. Així ho va explicar el president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, durant l’apartat de Precs i preguntes del Ple de la Junta de Veïns d’aquest dilluns 19 d’octubre. I és que, a causa dels tempos en els pagaments del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), l’EMD no podrà començar a fer canvis a la plaça fins el 2024.

Andreu va ser clar respecte al projecte que havien presentat fa un any com a una de les iniciatives més importants a la història de Bellaterra: “ens ha complicat la vida”.

La Generalitat de Catalunya va donar el vistiplau al projecte de fer una plaça només per a vianants, desviant la carretera BV-1414 pel carrer Lluís de Ábalo. Concretament, havia destinat el 100% del finançament de 130.000 euros pel canvi de traçat de la carretera, i 35.000 dels 250.000 per modificar l’espai davant l’estació de Ferrocarrils completament per a vianants. Ara bé, aquests diners per la carretera no es podran cobrar fins el 2024, mentre que els de la plaça ho podrien fer l’any 2021.

Moment del Ple sobre l’explicació de l’estat del projecte de peatonalització de la plaça | Redacció

Segons resumia el president bellaterrenc “no podem executar la modificació de la plaça si no fem primer la desviació del trànsit”. A més, va afegir, després de parlar amb la Generalitat per modificar la calendarització dels pagaments “no veuen manera de canviar-ho”.

“La subvenció de la plaça per l’any que ve no es podrà fer perquè encara no s’haurà fet la desviació, i als 35.000 euros haurem de renunciar-hi”, va lamentar Andreu. Per tant, va indicar que l’EMD haurà d’esperar al 2024 “o si pot ser abans” a que es faci la desviació del trànsit, i després, explicava, tornaran a demanar ajuda per la plaça.

Des del BellaterraDiari vam preguntar almenys en 5 ocasions a l’EMD durant els mesos de setembre i octubre sobre els canvis a la plaça del Pi, si bé no se’ns va facilitar cap informació fins a donar-se a conèixer al Ple d’aquest dilluns.

Esquema dels canvis projectats a la plaça (completament per a vianants) i el desviament de la carretera | EMD Bellaterra

FOTO PORTADA: Plaça del Pi de Bellaterra, en un dia de primavera | Toni Alfaro

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: