Enguany la Castanyada i el Halloween se celebraran de forma molt diferent a causa de la pandèmia. La situació epidemiològica de Bellaterra, Cerdanyola i la resta de Catalunya ha implicat mesures de contenció com el tancament de bars i restaurants, a més de restriccions en el comerç i altres àmbits. Alhora, es recomana que la població surti de casa el mínim possible.

Les limitacions aprovades per la Generalitat tenen com a finalitat de frenar l’increment de contagis en un escenari inicial de la segona onada. I és que més enllà de l’afectació epidemiològica, l’expansió del SARS-CoV-2 comença també a incidir en l’àmbit assistencial primari i hospitalari.

Per això, de cara al 31 d’octubre i les festivitats de la Castanyada i Halloween, des de l’Ajuntament de Cerdanyola recorden les següents pautes:

  • No es poden fer festes ni revetlles amb ball ni botellades a la via pública.
  • Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones tret que tots siguin convivents), i evitant les trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies.
  • Cal ventilar molt bé els espais de reunió.
  • Cal complir amb la distància interpersonal d’1,5 metres, també entre taules en activitats de restauració, en cas de tornar a estar permeses.
  • Per l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, i dur mascareta.
  • No s’han de compartir estris ni productes entre grups si no són convivents i, un cop acabats els panellets, cal cobrir-los o embolicar-vos per evitar qualsevol contaminació externa.
  • No es pot fer l’activitat de «truc o tracte» per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
  • No es poden fer passatges del terror esporàdics (si no és només amb els grups de màxim 6 persones).
  • Cal recordar que una mascara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.
  • Es poden habilitar parades de venda de castanyes i panellets complint totes les mesures de seguretat (mascareta, distàncies interpersonals, dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalització i vigilància…). Les castanyes, els panellets o pastissos s’han de cobrir o embolicar abans de ser venuts o exposats a la parada.