Prohibits els “truc o tracte” per la Castanyada o Halloween

by | oct. 23, 2020 | Cultura

Aquesta Castanyada i Halloween estaran marcats per la COVID-19 | Pixabay

Enguany la Castanyada i el Halloween se celebraran de forma molt diferent a causa de la pandèmia. La situació epidemiològica de Bellaterra, Cerdanyola i la resta de Catalunya ha implicat mesures de contenció com el tancament de bars i restaurants, a més de restriccions en el comerç i altres àmbits. Alhora, es recomana que la població surti de casa el mínim possible.

Les limitacions aprovades per la Generalitat tenen com a finalitat de frenar l’increment de contagis en un escenari inicial de la segona onada. I és que més enllà de l’afectació epidemiològica, l’expansió del SARS-CoV-2 comença també a incidir en l’àmbit assistencial primari i hospitalari.

Per això, de cara al 31 d’octubre i les festivitats de la Castanyada i Halloween, des de l’Ajuntament de Cerdanyola recorden les següents pautes:

  • No es poden fer festes ni revetlles amb ball ni botellades a la via pública.
  • Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones tret que tots siguin convivents), i evitant les trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies.
  • Cal ventilar molt bé els espais de reunió.
  • Cal complir amb la distància interpersonal d’1,5 metres, també entre taules en activitats de restauració, en cas de tornar a estar permeses.
  • Per l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, i dur mascareta.
  • No s’han de compartir estris ni productes entre grups si no són convivents i, un cop acabats els panellets, cal cobrir-los o embolicar-vos per evitar qualsevol contaminació externa.
  • No es pot fer l’activitat de «truc o tracte» per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
  • No es poden fer passatges del terror esporàdics (si no és només amb els grups de màxim 6 persones).
  • Cal recordar que una mascara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.
  • Es poden habilitar parades de venda de castanyes i panellets complint totes les mesures de seguretat (mascareta, distàncies interpersonals, dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalització i vigilància…). Les castanyes, els panellets o pastissos s’han de cobrir o embolicar abans de ser venuts o exposats a la parada.

Vols llegir més…?

Música i poesia per recordar a Figueras, soprano i veïna de Bellaterra

Música i poesia per recordar a Figueras, soprano i veïna de Bellaterra

Commemoració el desè aniversari de la mort de la soprano Montserrat Figueras, al monestir de Pedralbes a les 20:30h, demà, dia 23 de novembre. En l’homenatge, la música i la literatura seran els eixos conductors d’un acte per recordar una de les veus més destacades de la recuperació de la música antiga a Catalunya i, de fet, al conjunt d’Europa.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: