Les escoles a Bellaterra, amb vora 300 confinats

by | oct. 27, 2020 | Societat, Terra Educativa

Entrada a l'Escola Waldorf durant l'inici de curs | Toni Alfaro

L’evolució de la pandèmia, que a Cerdanyola i Bellaterra deixa ja aquest dilluns 26 d’octubre 1.658 casos des del seu inici, segueix afectant als centres educatius de Bellaterra. Si fa un dies els confinats éren a prop de 200 i es distribuïen de forma equitativa entre les escoles, ara sembla que la situació ha canviat.

Concretament, a data del 27 d’octubre i segons la Generalitat de Catalunya, a totes les escoles de Bellaterra hi ha 290 persones confinades. Tots els centres bellaterrencs tenen alguna persona confinada, sigui per contacte directe amb persones contagiades a l’exterior del centre o a l’interior, a excepció de La Llar d’en Pitus, que no comptabilitza cap confinat des del 14 de setembre, i l’Escola Waldorf, que ja no té cap confinat.

Per centres, però, el que acumula la majoria dels contagis és l’Escola Ramon Fuster, amb 196 confinats i 41 positius des de l’inici de curs (38 alumnes i 3 membres del personal). Unes dades esperables tenint en compte que és el que aplega més alumnes a la localitat, fins a superar el miler.

Imatge d'una prova PCR | ACN
Imatge d’una prova PCR | ACN

Els altres centres també han vist confinats a part del seu alumnat o personal. La Vall té 53 persones confinades, i acumula 4 alumnes positius, mentre que a l’Institut Pere Calders hi ha 32 confinats, amb un únic positiu del personal. Al centre Bellaire hi ha 8 confinats, amb un membre del personal positiu, i només un altre treballador confinat i un positiu acumulat a l’Escola Bellaterra

El risc de rebrot més alt des de l’inici de la pandèmia

Aquest panorama a les escoles bellaterrenques és fins i tot esperançador si tenim en compte l’evolució de la pandèmia al global de Catalunya i al municipi. I és que a data de 26 d’octubre són ja 240.118 els casos de catalans que han donat positiu des de l’arribada del virus, el que suposa un 3’17% del total dels 7.566.000 habitants de Catalunya.

De tots aquests casos, en l’actualitat n’hi ha 2.138 que han precisat ser hospitalitzats. D’ells, 368 són a la unitat de cures intensives (UCI) d’algun dels hospitals de Catalunya. Pel que fa a defuncions, se’n comptabilitzen ja 13.858 des del març.

El que més preocupa, però, és el risc de rebrot per COVID-19, que mesura la relació entre els casos nous i la velocitat a la que es produeixen. Aquesta relació s’ha disparat durant les últimes jornades del mes d’octubre i arriba ja als 887 punts, quasi doblant el màxim assolit durant el mes de març, quan el pic va arribar a 454 punts.

Al nostre municipi, aquest barem arriba als 759 punts, lleugerament per sota de la mitjana. Tot i això, supera ja els 748 punts màxims assolits al 23 de març, i també va més enllà dels indicadors de risc de la primavera. Alhora, dels 1.618 contagiats des de l’inici de la pandèmia, actualment 13 estan ingressats i un d’ells a l’UCI. Les defuncions pugen ja fins les 94, una més que fa una setmana.

FOTO PORTADA: Entrada a l’Escola Waldorf durant l’inici de curs | Toni Alfaro

Vols llegir més…?

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Desè mes de pandèmia: baixen els indicadors de risc a la ciutat a l'espera del Nadal - BellaterraDiari - […] que fa a les escoles de Bellaterra, la tendència també implica una clara baixada en el nombre de casos,…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: