El panorama canvia cada dia. El que es podia fer ahir, avui està prohibit. En el moment de tancar aquesta edició és 28 d’octubre de 2020 i sembla que un confinament parcial, de cap de setmana o total arribaran aviat.

Quedant-nos tots a casa el mes de març va quedar demostrat que la taxa de rebrot baixava en picat. Ara bé, potser aquesta vegada es podrà segmentar. Amb tot, encara hi ha moltes incògnites, però les paraules “toc de queda” i “confinament” han vingut per quedar-se en aquesta nova normalitat. L’objectiu final és intentar evitar el col·lapse als hospitals que ens portaria, sens dubte, a augmentar el nombre de defuncions.

“Tots ens movem ràpid, però el govern de Bellaterra va lent i tard”

En l’àmbit local l’EMD també es comprometia el passat 19 d’octubre a respondre “de manera dinàmica” a tot el que s’esdevingués. Però l’administració bellaterrenca ha tardat més de mig any en activar-se i, de fet, encara no ha fet res que es pugui palpar.

En la passada reunió política es va presentar (per part d’un grup de l’oposició!) una proposta de suport al comerç local. Ni va sortir de govern, ni s’hi han interessat els seus membres durant tot aquest temps.

Ens pesa dir que davant d’aquesta situació es repeteix, una vegada més, el “nosaltres en això no tenim la competència”, quan una bona actitud, humilitat, esforç i contacte proper serien el primer pas. 

FOTO: fotomuntatge on es veu el cau en representació de les associacions i el comerç de fons