Inscripcions obertes als Clubs de Lectura Virtuals

by | nov. 3, 2020 | Cultura

Cartell dels clubs de lectura virtuals | Diputació de Barcelona

La quarta edició dels clubs de lectura virtuals de la Diputació de Barcelona arrenquen aquesta setmana amb dues convocatòries dedicades a la literatura refugiada i la novel·la amb ciència. Amb aquestes trobades virtuals la Xarxa de Biblioteques Municipals promou la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies.

Amb una dinàmica semblant a la dels clubs de lectura presencials, la interacció entre lectors i conductors es fa a través d’una aplicació mòbil, sobre títols de l’eBiblio, el servei préstec de documents digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Els clubs tenen una durada d’un mes, durant el qual es comenten dues obres, una cada dues setmanes. En un primer moment, a través d’un vídeo i amb el suport d’altres documents, el conductor dóna pautes, orientacions i claus de lectura i després, durant el període de lectura, són els participants qui exposen els seus comentaris a través de la plataforma de comunicació. Finalment, els lectors i el conductor es troben per videoconferència per fer el comentari final de l’obra.

Dues propostes per triar

Per formar part d’alguna d’aquestes comunitats lectores cal inscriure’s en algun dels grups disponibles:

•Club de lectura virtual de literatura refugiada

 A càrrec de Paula Jarrin, llibretera de la Llibreria Al·lots, que comentarà la novel·la Yo voy, tú vas, él va de Jenny Erènbeck. (Editorial Anagrama) Disponible també a l’eBiblio.

 Inici del club de lectura: dimecres 4 de novembre.

 Trobada virtual: dimarts 24 de novembre, a les 19 h.

 Inscripcions a:  tfy.to/bibliotequesxbm/refugiada

•Club de lectura virtual de novel·la amb ciència

 A càrrec de Xavier Duran, químic, periodista científic i escriptor que comentarà la novel·la La llei del menor d’Ian McEwan (Editorial Anagrama). Disponible també a l’eBiblio.

 Inici del club de lectura: dijous 5 de novembre.

 Trobada virtual: dimecres 25 de novembre, a les 19 h.

 Inscripcions:  tfy.to/bibliotequesxbm/ciencia

FOTO PORTADA: Cartell dels clubs de lectura virtuals | Diputació de Barcelona

Vols llegir més…?

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

El conegut ‘BicMan’ en les xarxes socials (sobretot a Instagram) aterra a la botiga ‘Impressions.cat’ de Cerdanyola, ubicat al carrer de Santa Marcel·lina, per tal de signar el seu llibre: un recull d’il·lustracions dibuixades amb el famós i típic boli de la marca ‘bic’.

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a joves “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: