Inscripcions obertes als Clubs de Lectura Virtuals

by | nov. 3, 2020 | Cultura

Cartell dels clubs de lectura virtuals | Diputació de Barcelona

La quarta edició dels clubs de lectura virtuals de la Diputació de Barcelona arrenquen aquesta setmana amb dues convocatòries dedicades a la literatura refugiada i la novel·la amb ciència. Amb aquestes trobades virtuals la Xarxa de Biblioteques Municipals promou la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies.

Amb una dinàmica semblant a la dels clubs de lectura presencials, la interacció entre lectors i conductors es fa a través d’una aplicació mòbil, sobre títols de l’eBiblio, el servei préstec de documents digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Els clubs tenen una durada d’un mes, durant el qual es comenten dues obres, una cada dues setmanes. En un primer moment, a través d’un vídeo i amb el suport d’altres documents, el conductor dóna pautes, orientacions i claus de lectura i després, durant el període de lectura, són els participants qui exposen els seus comentaris a través de la plataforma de comunicació. Finalment, els lectors i el conductor es troben per videoconferència per fer el comentari final de l’obra.

Dues propostes per triar

Per formar part d’alguna d’aquestes comunitats lectores cal inscriure’s en algun dels grups disponibles:

•Club de lectura virtual de literatura refugiada

 A càrrec de Paula Jarrin, llibretera de la Llibreria Al·lots, que comentarà la novel·la Yo voy, tú vas, él va de Jenny Erènbeck. (Editorial Anagrama) Disponible també a l’eBiblio.

 Inici del club de lectura: dimecres 4 de novembre.

 Trobada virtual: dimarts 24 de novembre, a les 19 h.

 Inscripcions a:  tfy.to/bibliotequesxbm/refugiada

•Club de lectura virtual de novel·la amb ciència

 A càrrec de Xavier Duran, químic, periodista científic i escriptor que comentarà la novel·la La llei del menor d’Ian McEwan (Editorial Anagrama). Disponible també a l’eBiblio.

 Inici del club de lectura: dijous 5 de novembre.

 Trobada virtual: dimecres 25 de novembre, a les 19 h.

 Inscripcions:  tfy.to/bibliotequesxbm/ciencia

FOTO PORTADA: Cartell dels clubs de lectura virtuals | Diputació de Barcelona

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: