El Govern de la Generalitat va aprovar aquest dimarts destinar 20 milions més d’ajudes a autònoms per fer front a l’impacte de la pandèmia entre aquest col·lectiu.

La Generalitat calcula que se’n podran beneficiar uns 10.000 autònoms, que rebrien 2.000 euros en un pagament únic per “afavorir l’activitat econòmica”, segons va explicar en la roda de premsa la portaveu del Govern posterior al Consell Executiu, Meritxell Budó. Els requisits són tenir una base imposable igual o inferior a 35.000 euros i un rendiment net d’activitat dels tres primers trimestres d’aquest any no pot superar els 13.125 euros. A banda, cal estiguin donats d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms.

Les ajudes formen part d’un paquet de 102,6 milions d’euros, entre els quals hi ha, entre d’altres, 35 milions per a una pujada de tarifes per als sectors de la gent gran, la discapacitat i la infància i 40,5 MEUR per fer front a les sol·licituds de la Renda Garantida de Ciutadania.