La Generalitat aprova 17,2 milions d’euros pel sector cultural

by | nov. 5, 2020 | Cultura

Un concert del Festival de Blues de Cerdanyola | Toni Alfaro

El Consell Executiu del govern de la Generalitat va aprovar el passat dimarts 3, juntament amb una línia d’ajuts per a autònoms, una partida de 8,4 milions d’euros per als professionals de la cultura. Es tracta de la primera part d’unes ajudes extraordinàries de 17,2 milions d’euros que faran un cop de mà de forma directa al sector cultural per cada mes d’aturada en la seva activitat.

Des del govern s’ha aprovat també una altra línia d’ajuts per a tècnics i professionals d’arts escèniques, visuals, música i audiovisual, així com altres activitats culturals suspeses per la crisi del coronavirus de fins a 3,6 milions. A l’ajut, de 750 euros, s’hi podran acollir aquells amb ingressos de fins a 18.555 euros entre gener i setembre.

Aquests suports econòmics es destinaran a cobrir despeses i compensar una dismiució d’ingressos evident, deguda al fre de l’activitat per les mesures restrictives derivades de la pandèmia. Alhora, l’import màxim del què es podrà gaudir equivaldrà al 40% de l’import del caixet de cada espectacle, o de la previsió dels ingressos segons l’acordat amb el contractant si la remuneració estava fixada en un percentatge de taquilla.

L’increment de pressupost a Cultura se suma als 26 milions aconseguits al setembre i l’octubre, arribant fins als 43,2 milions de pujada. Uns nombres que formen part del paquet de 102,6 milions per a diferents sectors més enllà de la cultura, com la gent gran, discapacitats i infància i la renda garantida de ciutadania.

Des del govern també van indicar que quan la velocitat de propagació se situï per sota de l’1, a 0,9, tornaran a obrir tots els equipaments culturals actualment tancats, almenys al 50% de l’aforament.

FOTO PORTADA: Un concert del Festival de Blues de Cerdanyola | Toni Alfaro

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

La premsa de proximitat (local i comarcal) aguanta amb fermesa: 2.860.000 lectors

La premsa de proximitat (local i comarcal) aguanta amb fermesa: 2.860.000 lectors

La premsa de proximitat fa temps que aixeca el dit per recordar el seu pes en la societat i per dir-li al Govern que necessita un cop de mà. És una evidència que cal prendre mesures per evitar una crisi de la democràcia local a conseqüència del declivi del nombre de lectors de l’anomenada “premsa de casa”.

La UAB organitza una exposició en homenatge a Arcadi Oliveres

La UAB organitza una exposició en homenatge a Arcadi Oliveres

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha organitzat una exposició a la Biblioteca de Ciències Socials com a homenatge al professor Arcardi Oliveres, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa, que va morir aquest mes d’abril del 2021.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: