L’EMD col·locarà 4 senyals de “Stop” al Camí Antic de Sant Cugat

by | nov. 9, 2020 | Mobilitat, Política

Una senyal de trànsit de "Stop"

Per tal de pacificar el trànsit al segon carrer més dens de Bellaterra, el Camí Antic de Sant Cugat, l’EMD de Bellaterra ha explicat aquest 6 de novembre que col·locarà 4 senyals de “Stop” o “Pareu” en diferents punts de la via, que travessa tota Bellaterra per dalt.

En lloc de ser només d’entrada des del Polígon Empresarial de Can Sant Joan i amb només un carril a la primera part – tal com defensaven el mes de febrer – les modificacions es faran al llarg de tota la via. I és que, segons el vocal de GxB, Guillem Nadal, el volum de trànsit ha baixat molt degut a la COVID-19, però la velocitat continua estant a l’ordre del dia. D’aquesta manera, la decisió sobre la pilona i les direccions dels carrers quedarien aplaçades a un segon estadi i es passaria a col·locar els stops “ben aviat” a les cruïlles entre els carrers: Casas i Amigó, Roda Ventura, Canigó i Til·ler. Així, el pas per tota la via estaria interromput per aquests quatre punts amb les noves senyals i tindrien prioritat els vehicles provinents dels carrers perpendiculars al principal.

Ampliar el pressupost de l’EMD amb una nova taxa

D’altra banda, en el mateix ple extraordinari del 6 de novembre, l’EMD també va aprovar posar en marxa una nova taxa que es cobraria a les empreses subministradores de serveis: aigua, llum, gas i telèfon. Es tracta de la taxa de vol, sòl i subsòl que actualment cobra l’Ajuntament. Una aprovació inicial que hauria de tornar a passar per ple i que suposaria un ingrés addicional d’entre 40.000 – 50.000 euros anuals per a les arques de l’entitat municipal. I és que el seu president considera que “Bellaterra no té prou finançament per fer-se càrrec de la despesa corrent que suposa l’EMD i totes les competències que se li han transferit”.

L’Ajuntament està en desacord, de moment, que es traslladi aquesta taxa a l’administració bellaterrenca i la tramitaria i cobraria – com tots els altres impostos de l’EMD – la Diputació de Barcelona que té i ofereix aquest servei per a les administracions locals. En relació a aquest taxa, el vocal de Convergents, Jordi Macarulla, afirmava: “no està prou madurada ni elaborada com per sotmetre-la al ple” i afirmava que portar-la a ple abans d’haver parlat amb l’Ajuntament era “prematur”. A continuació, el vocal d’Esquerra, Quim Oltra, apuntava: “és lògic que l’EMD creï les seves pròpies taxes, però l’Ajuntament hauria de renunciar a cobrar-la i no hi està d’acord, per molt que l’aprovem nosaltres ràpid, no seria aplicable fins el 2022”.

Per acabar, apuntar que el Ple va retirar – al principi de la sessió – 2 dels 5 punts previstos a l’ordre del dia inicial i que afectaven a canvis en la direcció de carrers al voltant de l’escola Ramon Fuster, a més d’una en relació un bé de domini públic. El motiu que van expressar des de l’entitat és que l’Ajuntament va enviar suggeriments de millora pel que fa al redactat i perquè estiguin “més ajustats a dret”. Finalment, també es va modificar el text de la taxa dels guals que es fixa, ara per ara, en 800 € per fer un gual de 3 metres i una ampliació proporcional per cada metre o metre i mig més. En aquest sentit, la recaptació de la taxa de guals és íntegrament per a l’EMD, però no els suposa un benefici directe ja que se’ls hi resta de l’aportació que fa anualment l’Ajuntament i que es s’estableix al voltant de mig milió d’euros anuals. L’any 2020 la xifra recaptada pel que fa la taxa de guals ha estat de 42.121 €.

Podey veure el vídeo de la sessió íntegra aquí.

Vols llegir més…?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Aquesta darrera setmana l’Entitat Municipal Descentralitzada més propera a Bellaterra, l’EMD de Valldoreix va viure un episodi de dures contra l’oposició valldoreixenca, integrada pel PSC, ERC i la CUP. El president de l’administració de Junts per Valldoreix, Josep Puig, denunciava que el govern de l’administració se sentia “maltractat” per les “contínues queixes i acusacions” dels tres partits contra el govern.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ple extraordinari per les taxes del 2021 - BellaterraDiari - […] vinculades a la taxa de vòl, sòl i subsòl i la taxa de guals. Aquest tema ja es va…
  2. L'espai públic i l'urbanisme, eixos del pròxim Ple de l'EMD - BellaterraDiari - […] Per la seva banda, es parlarà de fins a tres temes proposats per Esquerra Republicana. D’una part, el tema…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: