Alumnes de la Waldorf fan una exposició de “Land Art” al Pla dels Estels

by | nov. 10, 2020 | Cultura, Terra Educativa

El "Land Art" treballa amb materials naturals, integrant-se en el medi | Toni Alfaro

Els alumnes de Secundària de l’Escola Waldorf-Steiner El Til·ler de Bellaterra han organitzat una exposició de “Land Art“, també conegut com a Art Natura, al Pla dels Estels. La proposta es va integrar aquest dilluns 9, al voltant de les 16 h, a l’espai natural de la zona, i té com a intenció demostrar la importància del paisatge a la Natura per als humans, així com la seva relació amb l’art.

Una de les obres de “Land Art” feta directament al medi | Toni Alfaro

El conegut com a “Land Art” (literalment, “art de la terra” en anglès), consisteix a fer estructures orgàniques a través de materials com pedra, fusta i terra, que s’integren directament en el paisatge natural. Aquest moviment artístic, nascut als anys 60, experimenta el mode de crear un entorn artístic directament a partir del paisatge, i mostrar la connexió entre els éssers humans i el seu medi natural.

L’exposició està integrada dins l’assignatura de Visual i Plàstica de l’escola bellaterrenca, i estarà completament oberta a tothom de forma gratuita. Segons les mateixes docents encarregades de l’activitat, aquest tipus d’art és especialment important en un moment en què la relació amb la Natura s’ha demostrat essencial, a causa dels confinaments i les restriccions derivades de la pandèmia de COVID-19.

Alumnes de l’Escola Waldorf, treballant al Pla dels Estels | Toni Alfaro

La proposta ha estat elaborada 100% pels alumnes sota la tutela de les mestres de l’assignatura, i es podrà visitar fins aquest dimecres 11 de novembre de forma lliure. Tot i això, les docents asseguren que deixaran les obres integrades al seu espai, que s’aniran degradant mica en mica pels factors ambientals.

Unes escales de fusta i escorça integrades en un tronc de la zona | Toni Alfaro

FOTO PORTADA: El “Land Art” treballa amb materials naturals, integrant-se en el medi | Toni Alfaro

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: