Els alumnes de Secundària de l’Escola Waldorf-Steiner El Til·ler de Bellaterra han organitzat una exposició de “Land Art“, també conegut com a Art Natura, al Pla dels Estels. La proposta es va integrar aquest dilluns 9, al voltant de les 16 h, a l’espai natural de la zona, i té com a intenció demostrar la importància del paisatge a la Natura per als humans, així com la seva relació amb l’art.

Una de les obres de “Land Art” feta directament al medi | Toni Alfaro

El conegut com a “Land Art” (literalment, “art de la terra” en anglès), consisteix a fer estructures orgàniques a través de materials com pedra, fusta i terra, que s’integren directament en el paisatge natural. Aquest moviment artístic, nascut als anys 60, experimenta el mode de crear un entorn artístic directament a partir del paisatge, i mostrar la connexió entre els éssers humans i el seu medi natural.

L’exposició està integrada dins l’assignatura de Visual i Plàstica de l’escola bellaterrenca, i estarà completament oberta a tothom de forma gratuita. Segons les mateixes docents encarregades de l’activitat, aquest tipus d’art és especialment important en un moment en què la relació amb la Natura s’ha demostrat essencial, a causa dels confinaments i les restriccions derivades de la pandèmia de COVID-19.

Alumnes de l’Escola Waldorf, treballant al Pla dels Estels | Toni Alfaro

La proposta ha estat elaborada 100% pels alumnes sota la tutela de les mestres de l’assignatura, i es podrà visitar fins aquest dimecres 11 de novembre de forma lliure. Tot i això, les docents asseguren que deixaran les obres integrades al seu espai, que s’aniran degradant mica en mica pels factors ambientals.

Unes escales de fusta i escorça integrades en un tronc de la zona | Toni Alfaro

FOTO PORTADA: El “Land Art” treballa amb materials naturals, integrant-se en el medi | Toni Alfaro