Arran la declaració de l’estat d’alarma i emergència sanitària per contenir la propagació de la COVID-19, la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, fa una aposta per la digitalització de l’exposició “Controles? amb l’objectiu de seguir oferint als ens locals suport en la prevenció de les drogodependències i el foment del bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), un repte clau en el context que estem vivint.

Aquest nou format virtual, que s’inicia a partir d’aquest dimecres 4 de novembre a Canet de Mar, permet fer una visita lliure per l’exposició i, alhora, fer visites guiades amb dinamització.

“Controles?” s’adreça especialment a adolescents, joves, famílies i professionals, i té com a objectiu principal informar sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.

Es tracta d’una mostra que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis, amb la finalitat de facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l’edat d’inici del consum, així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum de drogues i promoure bons hàbits i actituds responsables i saludables.

Detall d’una part de l’exposició virtual | Redacció

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies, adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues. De forma complementària s’ofereixen també als instituts, centres escolars o professionals dels Serveis Socials, visites dinamitzades 100% online, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons.

Les primeres visites d’aquest nou format virtual seran a Canet de Mar (del 4 de novembre al 2 desembre), Montcada i Reixac (del 9 de novembre a l’11 de desembre) i a Igualada (del 16 de novembre al 16 de desembre).

Des de l’any 2012, en què es va inaugurar a Manresa, i fins a l’actualitat, l’exposició “Controles?” ha itinerat per més de 80 municipis de la província de Barcelona i ha estat visitada per prop de 42.000 persones, de les quals 33.000 són adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys. S’han realitzat unes 1.600 accions educatives amb visites guiades, més de 1.100 tallers educatius a les aules dels diferents centres escolars i espais que han participat en el Programa “Controles?”, 93 sessions formatives per a famílies i unes 200 sessions formatives per als diferents col·lectius de professionals.

L’exposició “Controles?” la poden sol·licitar els ajuntaments i ens locals de província de Barcelona a través del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona.

FOTO PORTADA: L’exposició “Controles?” tracta les drogodependències a nivell digital | DIBA