La Diputació engega una exposició digital, per la drogodependència i el bon ús de les TIC

by | nov. 10, 2020 | Societat

L'exposició "Controles?" tracta les drogodependències a nivell digital | DIBA

Arran la declaració de l’estat d’alarma i emergència sanitària per contenir la propagació de la COVID-19, la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, fa una aposta per la digitalització de l’exposició “Controles? amb l’objectiu de seguir oferint als ens locals suport en la prevenció de les drogodependències i el foment del bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), un repte clau en el context que estem vivint.

Aquest nou format virtual, que s’inicia a partir d’aquest dimecres 4 de novembre a Canet de Mar, permet fer una visita lliure per l’exposició i, alhora, fer visites guiades amb dinamització.

“Controles?” s’adreça especialment a adolescents, joves, famílies i professionals, i té com a objectiu principal informar sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.

Es tracta d’una mostra que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis, amb la finalitat de facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l’edat d’inici del consum, així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum de drogues i promoure bons hàbits i actituds responsables i saludables.

Detall d’una part de l’exposició virtual | Redacció

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies, adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues. De forma complementària s’ofereixen també als instituts, centres escolars o professionals dels Serveis Socials, visites dinamitzades 100% online, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons.

Les primeres visites d’aquest nou format virtual seran a Canet de Mar (del 4 de novembre al 2 desembre), Montcada i Reixac (del 9 de novembre a l’11 de desembre) i a Igualada (del 16 de novembre al 16 de desembre).

Des de l’any 2012, en què es va inaugurar a Manresa, i fins a l’actualitat, l’exposició “Controles?” ha itinerat per més de 80 municipis de la província de Barcelona i ha estat visitada per prop de 42.000 persones, de les quals 33.000 són adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys. S’han realitzat unes 1.600 accions educatives amb visites guiades, més de 1.100 tallers educatius a les aules dels diferents centres escolars i espais que han participat en el Programa “Controles?”, 93 sessions formatives per a famílies i unes 200 sessions formatives per als diferents col·lectius de professionals.

L’exposició “Controles?” la poden sol·licitar els ajuntaments i ens locals de província de Barcelona a través del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona.

FOTO PORTADA: L’exposició “Controles?” tracta les drogodependències a nivell digital | DIBA

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Els adolescents d’entre 12 i 15 anys ja poden vacunar-se

Els adolescents d’entre 12 i 15 anys ja poden vacunar-se

A partir d’avui els adolescents d’entre 12 i 15 anys ja poden vacunar-se contra la Covid-19 i el que suposarà la immunització d’una de les franges més poblades de Bellaterra.  Amb aquesta convocatòria s’amplien les franges d’edat a qui anava dirigida la vacunació, que fins ara arribava als joves de 16 anys

Augmenten les hores d’atenció a les dones i a les diversitats sexuals

Augmenten les hores d’atenció a les dones i a les diversitats sexuals

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones i les Diversitats Sexuals i de Gènere de Cerdanyola augmentarà oferirà major cobertura horària. Una millora que neix arran del nou contracte entre l’Ajuntament i l’Entitat El Safareig i el Grup de Dones Feministes de Cerdanyola

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: