10 dies més de la major part de les restriccions decretades per la Generalitat

by | nov. 12, 2020 | Societat

Terrassa de l'Hostal Sant Pancraç, buida | Redacció

El Govern ha decidit aquest dijous 12 de novembre allargar 10 dies més el tancament de bars i restaurants, així com de cinemes, teatres i gimnasos, segons ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies. La mesura estarà vigent fins al 23 de novembre i després es decidirà en funció de la situació de les UCI.

Per la seva banda, els centres d’estètica podran tornar a obrir a partir d’aquest divendres 13, i els locals de culte podran obrir amb un màxim de 100 persones.

D’altra banda, el confinament perimetral dels municipis durant els caps de setmana es manté, així com el tancament de Catalunya, el confinament nocturn de deu de la nit a sis del matí i la limitació de les reunions a sis persones.

El secretari de Salut Públic, Josep Maria Argimon, ha destacat que la pròrroga de 10 dies és imprescindible per la pressió a la que està sotmès el sistema sanitari: “Ara mateix, hi ha 600 llits d’UCI ocupats per pacients amb la COVID-19; perquè la gent se’n faci una idea, 600 llits d’UCI és el que tenia Catalunya abans de la pandèmia”, deia Argimón aquest dijous.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que el toc de queda “ens haurà d’acompanyar molt temps”. També ha resumit que des del 16 d’octubre els Mossos d’Esquadra han sancionat per incomplir les restriccions 10.449 persones i que les policies locals han multat 13.575 persones.

FOTO PORTADA: Terrassa de l’Hostal Sant Pancraç, buida | Redacció

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: