El Govern ha decidit aquest dijous 12 de novembre allargar 10 dies més el tancament de bars i restaurants, així com de cinemes, teatres i gimnasos, segons ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies. La mesura estarà vigent fins al 23 de novembre i després es decidirà en funció de la situació de les UCI.

Per la seva banda, els centres d’estètica podran tornar a obrir a partir d’aquest divendres 13, i els locals de culte podran obrir amb un màxim de 100 persones.

D’altra banda, el confinament perimetral dels municipis durant els caps de setmana es manté, així com el tancament de Catalunya, el confinament nocturn de deu de la nit a sis del matí i la limitació de les reunions a sis persones.

El secretari de Salut Públic, Josep Maria Argimon, ha destacat que la pròrroga de 10 dies és imprescindible per la pressió a la que està sotmès el sistema sanitari: “Ara mateix, hi ha 600 llits d’UCI ocupats per pacients amb la COVID-19; perquè la gent se’n faci una idea, 600 llits d’UCI és el que tenia Catalunya abans de la pandèmia”, deia Argimón aquest dijous.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que el toc de queda “ens haurà d’acompanyar molt temps”. També ha resumit que des del 16 d’octubre els Mossos d’Esquadra han sancionat per incomplir les restriccions 10.449 persones i que les policies locals han multat 13.575 persones.

FOTO PORTADA: Terrassa de l’Hostal Sant Pancraç, buida | Redacció