Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en marxa una iniciativa per limitar encara més la possibilitat de contagi per la COVID-19. I és que des d’aquest dimarts 10 de novembre s’han començat a identificar els seus trens com a “tren del silenci“, una iniciativa que vol fomentar que es parli el mínim possible a l’interior dels combois durant els trajectes.

Els trens a on es farà una incidència més clara són els corresponents als nuclis de població més densos, i per tant a les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-la Pobla.

Es tracta d’una recomanació que vol apel·lar a la solidaritat de tots els viatgers i fer que es comprometin a respectar amb civisme la resta d’usuaris en el marc de les actuals recomanacions de l’ATM: viatjar amb la mascareta ben posada en tot moment (i per tant, no menjar i no beure durant els trajectes), la recomanació de minimitzar la interacció social, evitant parlar durant els viatges, així com seguir la resta de recomanacions dels operadors de transport.

Els trens aniran senyalitzats per demanar la col·laboració dels usuaris | FGC

Des de Ferrocarrils de la Generalitat remarquen que els “trens del silenci” aporten factors positius al viatge, ja que els que hi viatgin podran fer activitats que requereixin un cert grau de concentració, com ara llegir, estudiar o treballar. Unes activitats que es poden aconseguir només amb la col·laboració de tothom, per fer “un espai més còmode i per tant una experiència en el tren més agradable i satisfactòria”, diuen des d’FGC.

Alhora, l’empresa de transports demana també que els dispositius mòbils estiguin en silenci, s’eviti mantenir converses telefòniques i, en el cas d’escoltar música o fer servir algun dispositiu electrònic, utilitzar auriculars i abaixar el volum. Tots els combois estaran identificats a l’exterior i l’interior, perquè tothom pugui veure les recomanacions.

La idea, asseguren des de Ferrocarrils, és que només es mantingui l’emissió de missatges de megafonia per garantir la informació de servei als usuaris. A més, es demana la col·laboració dels viatgers per fer complir aquestes recomanacions.

FOTO PORTADA: Ferrocarrils recomana evitar parlar a l’interior dels combois | Toni Alfaro