El dia 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra les Violències Masclistes i a Cerdanyola es duran a terme diverses activitats gràcies a la implicació de les entitats de la ciutat. El programa d’activitats ha estat coordinat des de la regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Cerdanyola en col·laboració amb les entitats: Dones per la Igualtat, Banc de Temps de Cerdanyola, Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, El Safareig, Grup de Dones Feministes de Cerdanyola, el Cineclub Xiscnèfils, agrupació AFOCER i Mercat Municipal de les Fontetes i la implicació del Consell Municipal de Polítiques de Dones.

L’alcalde, Carlos Cordón, destacava durant la presentació del programa d’activitats del 25N, el “ferm compromís d’aquest govern en la lluita contra les violències masclistes a la ciutat i també arreu del món”. Cordón afegira que “seguirem participant activament en la commemoració del 25N perquè volem ser una ciutat igualitària i feminista”.

La regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Glòria Urbano, reafirmava les paraules de l’alcalde i insistia en el “treball ferm, constant i decidit del govern per l’erradicació de la violència masclista que pateixen les dones i pel nostre dret de viure sense cap manifestació de violència”. Urbano també va explicar que “a Cerdanyola treballem cada dia amb la convicció d’un ferm abordatge integral de les violències masclistes” i repassava les estratègies de la regidoria per aconseguir-ho:

  • SIAD – Servei d’Atenció i Informació a les Dones
  • SAI – Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere
  • Protocol d’abordatge de violències masclistes
  • Tallers de prevenció a centres educatius
  • Protocol per unes festes lliures de violències masclistes

Programa d’activitats entorn el 25N

Les activitats s’iniciaran el dijous 19 de novembre a les 18h, quan el Banc del Temps de Cerdanyola ofereixi la xerrada La Guerra dels Sexes, a càrrec de Maria dels Àngels Hernández i Galera, psicoterapeuta transpersonal, serà en format virtual, es passarà l’enllaç a totes les persones inscrites.

El dimarts 24 de novembre s’inicia Violència Zero, exposició fotogràfica per visibilitzar les diferents violències envers les dones. Aquesta exposició se situa al Mercat Municipal de les Fontetes i ha estat possible gràcies a la implicació del mercat i l’agrupació de fotografia i cinema AFOCER. Són un conjunt de fotografies de sensibilització envers les violències masclistes que estaran exposades fins al 13 de desembre, en horari de mercat.

El dimecres 25 es durà a terme l’acte central del Dia Internacional contra les Violències Masclistes. Aquest any, i degut a les restriccions sanitàries l’acte serà en format virtual. S’iniciarà a les 19h amb la benvinguda de Glòria Urbano, regidora de Feminisme i LGTBIQ+, seguidament es farà la lectura del manifest a càrrec del Club Handbol Cerdanyola, per la seva implicació en la lluita per la igualtat de gènere i posteriorment es retransmetrà el monòleg No solo duelen los golpes de Pamela Palenciano. Ambdues activitats formen part de l’acte central i es faran de forma virtual. Per aquesta activitat cal inscripció prèvia i s’enviarà l’enllaç a totes les persones inscrites.

Programa d’activitats del 25N a Cerdanyola | Ajuntament de Cerdanyola

El dijous 26 de novembre, hi ha programades tres activitats:

En primer lloc, de 9 a 14h, es durà a terme una formació per a professionals i entitats: Fem visible allò invisible. La violència masclista envers les dones amb diversitat funcional. L’activitat està organitzada des del Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes en format virtual. La Inscripció gratuïta i obligatòria per a participar-hi es pot realitzar aquí.

Més tard, a les 18h, El Safareig, Grup de Dones Feministes de Cerdanyola, organitza, de forma virtual, Ciberviolències, una xerrada-taller sobre les violències masclistes mitjançant les xarxes socials, conduïda per Lucía Ortiz, advocada del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a Dones) Cerdanyola. Per aquesta activitat cal inscripció prèvia i s’enviarà l’enllaç a totes les persones inscrites.

Per finalitzar, a les 21:30h, es projectarà la pel·lícula Papicha, sueños de libertad, de Mounia Meddour, 2019 Algèria (VOSE), a la Plataforma digital del Teatre Ateneu de Cerdanyola, organitzat per l’entitat Cineclub Xiscnèfils.

Durant tot el programa d’activitats, i de forma virtual, es realitzarà la campanya Gaudim de l’amor. Desmuntem els mites de l’amor romàntic, on cada dia es descriurà, a les xarxes socials de l’Ajuntament, un mite de l’amor romàntic, per tal de sensibilitzar envers les relacions lliures de violències.

Des de Creu Roja ens proposen una activitat virtual Història per dir prou a la violència, on es farà la lectura de diversos relats de dones de Cerdanyola. Serà una activitat en línia que s’emetrà des de les xarxes socials de Creu Roja.

Totes les activitats són gratuïtes i les inscripcions s’han de fer trucant al  607 280 750 o enviant un correu electrònic a dones@cerdanyola.cat