El Govern prepara un pla per reobrir activitats a partir del 23 de novembre per trams que tindran una periodicitat de quinze dies, va avançar la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dilluns.

El pla es compartirà al llarg d’aquesta setmana amb els sectors implicats. En roda de premsa, els responsables sanitaris van defensar que es comencin a aixecar de forma progressiva les restriccions a partir de dilluns per la “bona tendència” de les dades de contagis dels últims dies, tot i que no s’hauran assolit tots els objectius marcats, sobretot en l’ocupació de les UCI.

Vergés ha assenyalat que, tot i que fa uns dies Catalunya va superar el pic de contagis de la segona onada, encara no s’hi ha arribat pel que fa a l’impacte assistencial.

Entre els sectors que reobriran de forma progressiva a partir del dilluns 23 es troba l’hostaleria, que ha patit especialment el tancament des del passat 16 d’octubre i podrà obrir al 30%. Les activitats que començaran amb la reobertura seran les que es facin a l’aire lliure, com les terrasses als bars i restaurants de les 6 a les 17 h.

També es tornaran a obrir equipaments culturals com teatres i cinemes, que podran tornar a l’activitat al 50% d’ocupació.