El Cau de Bellaterra ha engegat un nou projecte d’integració social per a persones amb baixos recursos socioeconòmics dins les activitats habituals del grup escolta bellaterrenc. Així ho indiquen des de l’associació juvenil del poble, que explica que tot i les dificultats derivades de la pandèmia continuen treballant per tirar endavant totes les activitats que poden amb energia.

El projecte va començar el passat mes de setembre a partir d’un contacte amb Serveis Socials. La intenció és assignar un número de places a cada grup d’edat per a infants i joves derivats de l’organisme públic. Per això, necessiten la seva col·laboració i coordinació, tot i que encara no ha sigut possible i resten a l’espera de resposta.

Les famílies estarien becades per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que pagaria la quota anual del curs de cau. Però tot i això, necessitarien l’ajuda d’altres entitats, administració pública i/o veïns/veïnes del poble per proporcionar recursos materials, com per exemple calçat de muntanya i sacs de dormir, per a poder anar d’excursió i de campaments.

Alhora, el Grup Escolta Bellaterra vol donar suport a aquells infants i joves que estan en risc d’exclusió social. A més, l’entitat aposta per dur a terme un seguiment i així treballar braç a braç amb Serveis Socials. D’aquesta manera, a través del lleure, es vetllarà per un bon desenvolupament tant en l’àmbit personal com social, diuen des de l’entitat.

Il·lusió del Cau, tot i la pandèmia

Més enllà del projecte en qüestió, que admeten que encara està en una fase inicial, l’activitat del Grup Escolta Bellaterra segueix en marxa. Degut a les restriccions per la pandèmia, aquest any l’associació té dificultats per desenvolupar la seva tasca amb normalitat, però segueixen treballant de forma telemàtica i semi-presencial pel lleure dels més petits, amb la mateixa il·lusió de sempre.

El Cau s’ha hagut d’adaptar a la COVID-19 amb espais més grans i amb la compra de material sanitari com gel hidroalcohòlic i mascaretes de recanvi pels infants. Els ingressos, d’altra banda, han baixat molt, entre altres coses per la suspensió de la Festa Major de Bellaterra i la caiguda de part d’algunes quotes.

FOTO PORTADA: Infats del Grup Escolta Bellaterra durant una activitat | Grup Escolta Bellaterra