El Grup Escolta engega un projecte d’integració social

by | nov. 18, 2020 | Espai d'Entitats

Nens del Grup Escolta Bellaterra durant una activitat | Grup Escolta Bellaterra

El Cau de Bellaterra ha engegat un nou projecte d’integració social per a persones amb baixos recursos socioeconòmics dins les activitats habituals del grup escolta bellaterrenc. Així ho indiquen des de l’associació juvenil del poble, que explica que tot i les dificultats derivades de la pandèmia continuen treballant per tirar endavant totes les activitats que poden amb energia.

El projecte va començar el passat mes de setembre a partir d’un contacte amb Serveis Socials. La intenció és assignar un número de places a cada grup d’edat per a infants i joves derivats de l’organisme públic. Per això, necessiten la seva col·laboració i coordinació, tot i que encara no ha sigut possible i resten a l’espera de resposta.

Les famílies estarien becades per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que pagaria la quota anual del curs de cau. Però tot i això, necessitarien l’ajuda d’altres entitats, administració pública i/o veïns/veïnes del poble per proporcionar recursos materials, com per exemple calçat de muntanya i sacs de dormir, per a poder anar d’excursió i de campaments.

Alhora, el Grup Escolta Bellaterra vol donar suport a aquells infants i joves que estan en risc d’exclusió social. A més, l’entitat aposta per dur a terme un seguiment i així treballar braç a braç amb Serveis Socials. D’aquesta manera, a través del lleure, es vetllarà per un bon desenvolupament tant en l’àmbit personal com social, diuen des de l’entitat.

Il·lusió del Cau, tot i la pandèmia

Més enllà del projecte en qüestió, que admeten que encara està en una fase inicial, l’activitat del Grup Escolta Bellaterra segueix en marxa. Degut a les restriccions per la pandèmia, aquest any l’associació té dificultats per desenvolupar la seva tasca amb normalitat, però segueixen treballant de forma telemàtica i semi-presencial pel lleure dels més petits, amb la mateixa il·lusió de sempre.

El Cau s’ha hagut d’adaptar a la COVID-19 amb espais més grans i amb la compra de material sanitari com gel hidroalcohòlic i mascaretes de recanvi pels infants. Els ingressos, d’altra banda, han baixat molt, entre altres coses per la suspensió de la Festa Major de Bellaterra i la caiguda de part d’algunes quotes.

FOTO PORTADA: Infats del Grup Escolta Bellaterra durant una activitat | Grup Escolta Bellaterra

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: