El Govern de la Generalitat ha anunciat l’inici de la desescalada de la segona onada de les restriccions per la Covid-19. Una desescalada que durarà dos mesos i que començarà el dilluns, 23 de novembre. “Si abaixem la guàrdia, les xifres es poden tornar a enlairar de manera ràpida”, ha recordat la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Cal destacar que es manté el toc de queda, de 22 h a 6 h, així com el confinament autonòmic entre setmana i entre municipis pel cap de setmana. Un confinament perimetral que, tal com ha explicat la consellera pot passar a ser comarcal d’aquí a 15 dies. També es manté la prohibició de les trobades de més de 6 persones, i es calcula que per Nadal puguin ser de 10.

I és que el Govern ha anunciat que el pla de desescalada constarà de 4 fases. Dilluns es farà el primer pas i, si les xifres de la Covid-19 no empitjoren, s’anirà saltant d’una fase a l’altra cada 15 dies.

Restauració

Així, a partir del dilluns, 23 de novembre, els bars i restaruants podran reobrir, després de més d’un mes amb les persianes baixades.

El sector de la restauració podrà obrir les terrasses, amb aformament limitat de quatre persones per taula i distància de seguretat. A més, els interiors dels locals també podran obrir, però amb un 30% de l’aforament. Els bars i restaurants hauran de tancar a les 21.30 h. Si tot va bé, l’aforament s’ampliarà al 50% d’aquí a dues setmanes.

Esport i cultura

Pel que fa a la cultura, els cinemes, teatres, etc podran obrir amb el 50% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones. Un aformaent que s’ampliarà al 70% d’aquí a 15 dies més.

En l’esport, s’obren les instal·lacions a l’aire lliure, amb un aforament del 50%, que s’ampliarà també al 70% d’aquí a dues setmanes més. Pel que fa a instal·lacions tancades (com gimnasos i pavellons), podran obrir al 30%, però no es podrà fer ús dels vestidors. D’aquí a 15 dies, l’aforament serà del 50%.

Pel que fa a l’esport competitiu d’àmbit territorial, el Govern ha anunciat que no es podrà tornar a la competició fins al mes de gener.

Comerç

Els locals comercials mantenen la limitació del 30% de l’aforament, en el cas dels de menys de 800 metres quadrats. Els de més de 800 metres quadrats, que fins ara eren tancats, podran reobrir, amb el 30% de l’aforament.

Com en la resta de sectors, si les xifres no empitjoren, d’aquí a dues setmanes l’aforament podrà ser del 50%, d’aquí a un mes del 70%, etc.

FOTO PORTADA: Les taules recollides al Bar del Club de Bellaterra | Laia TR