L’hostaleria bellaterrenca i El Club tornen a obrir al públic. Aquest dilluns 23 comença el pla de desescalada aprovat pel govern de la Generalitat, i això implica que els establiments d’hostaleria i gimnasos poden tornar a obrir. tot i que amb algunes restriccions. A Bellaterra, però, aquesta tornada és amb menys clients.

Així ho indiquen al Bar del Club Bellaterra, i asseguren que “de moment està sent un dia fluixet”, tot i que admeten que hi ha una gran diferència respecte a les setmanes anteriors, quan només es podia oferir menjar per emportar. Els treballadors diuen que “estem treballant al 30% del què treballaríem normalment”, però això ja suposa un salt molt important: “només amb els entrepans i els esmorzars ja hem fet molt més que altres dies”, assegura un dels cambrers, i diu que “de tenir tancat a obrir és una gran diferència”. Ara només falta que es permeti obrir durant tot el dia, esperen.

L’Hostal Sant Pancraç, que havia estat tancat des de la tornada de les restriccions per l’hostaleria, torna a obrir amb certa alegria, ja que indiquen que “avui ha tornat la nostra clientela habitual“. Els clients, diuen, els transmetien que ja els trobaven a faltar. “No és per tirar coets, però per ser el primer dia, tot i que fluix, no està malament”, indiquen des de l’establiment. A més, asseguren que tenir les escoles obertes ajuda a que els pares i mares s’apropin a l’hostal bellaterrenc, i indica que tenen l’esperança que les vendes remuntin.

La terrassa de l’Hostal Sant Pancraç, reoberta | Laia TR

No tots veuen, però, un gran canvi en tornar a obrir els menjadors. És el cas de el bar del Centre Cívic del Turó de Sant Pau. Segons explica el seu propietari, “a nosaltres ens està funcionant prou bé la nostra oferta de menjar per emportar“, i diu que continuaran amb aquest sistema. Tot i que explica que “si algú pregunta per menjar aquí, nosaltres li servirem”, el fet és que no esperen que el servei al menjador sigui determinant. I és que, assegura, “nosaltres ens nodríem molt de la universitat, que ara està tancada”, i diu que tot i que fan menjar de qualitat, “al centre cívic fem menjar pel dia a dia, i la gent intenta sortir el mínim possible”. Per això, des de l’establiment diuen que mantindran el sistema de menjar per emportar com a principal mètode de treball, que els ha estat funcionant molt bé.

Fins al proper canvi de tram en la desescalada, previst pel pròxim dia 7 de desembre, els bars i restaurants podran tornar a obrir amb 2 metres de distància entre taules, un 30% de capacitat a l’interior i un 100% a les terrasses.

Pel que fa al Club Bellaterra, el seu director esportiu Iñaki Jorquera, afirma que “hem obert bé, la gent ha vingut contenta i nosaltres també estem molt contents de tornar a l’activitat”. Tot i així afirma que per a tots els espais cal fer reserva prèvia, tant sigui el fitness, com la piscina, el pàdel o les activitats dirigides: “avui hem deixat una mica de marge, però haurem de controlar a tothom per llei”

FOTO PORTADA: Terrassa del Bar del Club, aquest dilluns 23 de novembre | Laia TR | Laia TR