El municipi de Cerdanyola, quart en el rànquing de més població estacional

by | nov. 26, 2020 | Societat

Vila Universitària de la UAB | Google

Cerdanyola del Vallès, on s’inclou Bellaterra, és el quart municipi de Catalunya amb més població estacional durant l’any 2019. La població estacional reflecteix les arribades de persones que no resideixen al municipi i les sortides dels qui hi resideixen, ja sigui per feina, estudis, vacances o estades a segones residències. 

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, a Cerdanyola es va tancar l’any passat amb 12.309 persones equivalents a temps complet anual (Etca). Per davant amb més població estacional està, en primer lloc, Barcelona  (91.633), amb un increment del 12% en el darrer any, seguida de Salou (23.033) i Lloret de Mar (16.305).

En el cas de Cerdanyola, cal tenir en compte el moviment de persones que suposa la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Parc Tecnològic del Vallès (PTV), les empreses situades al Parc de l’Alba i els polígons industrials. La població estacional de Cerdanyola l’any 2018 va ser de 12.365, lleugerament més alta que el 2019.

El Tarragonés, la comarca amb més població estacional

El Tarragonès és, en termes absoluts, la comarca catalana amb més població estacional l’any 2019. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya n’hi va haver 41.536, un 7% menys que l’any anterior. La segueixen el Barcelonès amb 40.657, el Baix Empordà (28.475) i la Selva (26.089). D’aquestes quatre l’única que augmenta és el Barcelonès, que ho fa un 36%.

En línies generals, els valors més alts de població es registren al tercer trimestre i en municipis litorals, pel seu component turístic i de segones residències. Així, Santa Susanna a l’estiu va tenir quatre vegades més d’habitants. Tossa de Mar va triplicar la població i Salou, Castell-Platja d’Aro, Torroella de Montgrí, Creixell i Calonge i Sant Antoni la van doblar.

FOTO PORTADA: Vila Universitària de la UAB | Google

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: