Cerdanyola del Vallès, on s’inclou Bellaterra, és el quart municipi de Catalunya amb més població estacional durant l’any 2019. La població estacional reflecteix les arribades de persones que no resideixen al municipi i les sortides dels qui hi resideixen, ja sigui per feina, estudis, vacances o estades a segones residències. 

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, a Cerdanyola es va tancar l’any passat amb 12.309 persones equivalents a temps complet anual (Etca). Per davant amb més població estacional està, en primer lloc, Barcelona  (91.633), amb un increment del 12% en el darrer any, seguida de Salou (23.033) i Lloret de Mar (16.305).

En el cas de Cerdanyola, cal tenir en compte el moviment de persones que suposa la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Parc Tecnològic del Vallès (PTV), les empreses situades al Parc de l’Alba i els polígons industrials. La població estacional de Cerdanyola l’any 2018 va ser de 12.365, lleugerament més alta que el 2019.

El Tarragonés, la comarca amb més població estacional

El Tarragonès és, en termes absoluts, la comarca catalana amb més població estacional l’any 2019. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya n’hi va haver 41.536, un 7% menys que l’any anterior. La segueixen el Barcelonès amb 40.657, el Baix Empordà (28.475) i la Selva (26.089). D’aquestes quatre l’única que augmenta és el Barcelonès, que ho fa un 36%.

En línies generals, els valors més alts de població es registren al tercer trimestre i en municipis litorals, pel seu component turístic i de segones residències. Així, Santa Susanna a l’estiu va tenir quatre vegades més d’habitants. Tossa de Mar va triplicar la població i Salou, Castell-Platja d’Aro, Torroella de Montgrí, Creixell i Calonge i Sant Antoni la van doblar.

FOTO PORTADA: Vila Universitària de la UAB | Google